MOPAN Suceava

Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, s-a aflat astăzi în vizită pe șantierele de la Colegiul Național ”Petru Rareș” însoțit de Dan Dura, directorul Direcției proiecte europene din cadrul Primăriei și de Anca Greculeac, directorul adjunct al unității de învățământ. Harșovschi a vizitat noul corp de clădire cu săli de clasă și laboratoare pentru gimnaziu,  investiție finalizată de către  Primăria Suceava și realizată cu fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014 –2020 – Axa 10 în valoare totală de 6,3 milioane de lei. Noul corp de clădire  care este individual ca și funcționalitate, fără circulații funcționale cu celelalte corpuri de clădire, are regim de înălțime P+4, este dimensionat pentru un număr de 140 de elevi și va deservi exclusiv procesul de învățământ al nivelului gimnazial.

”Perioada de implementare a proiectului este 8 octombrie 2021- 30 decembrie 2024 dar preconizăm că semnarea recepției la terminarea lucrărilor se va face în data de 28 iunie 2024. Contractul de execuție a lucrărilor a fost încheiat cu  SC COMTRANPORT SA”, a spus Harșovschi. El a subliniat că acest corp de clădire mai trebuie racordat la rețeaua de apă și dotat cu mobilier și aparatură. ”În ceea ce privește procedurile de achiziție pentru dotări, echipamente și mobilier, până în acest moment au fost anulate trei licitații din păcate, întrucât fie au fost depuse oferte neconforme, fie termenul de livrare a produselor nu era unul realist, iar ulterior procedura a fost anulată automat având în vedere că nu au fost depuse oferte. Procedura de achiziție va fi reluată”,a  precizat viceprimarul care a menționat că până la începerea noului an școlar corpul va fi funcțional. Lucian Harșovschi a arătat că la Colegiul ”Petru Rareș”  s-a mai realizat în anul 2021, din fondurile bugetului local, un Centru de Documentare și Informare format din aulă centrală, cu 174 locuri, acoperită cu piramidă de sticlă, bibliotecă, laborator de informatică cu 32 de calculatoare, sală profesori, Centru Erasmus în valoare de 5,38 de milioane de lei. ”Și tot pentru Colegiul Național ”Petru Rareș”, dar de data aceasta prin intermediul proiectului „EduDigital – Unități de învățământ preuniversitar echipate și performante în municipiul Suceava”, finanțat prin PLANULUI NAȚIONAL DE REDRESARE ȘI REZILIENȚĂ se vor asigura în cadrul unității de învățământ echipamentele digitale, didactice, resursele tehnologice digitale și mobilierul necesare pentru 27 săli de clasă, laboratoare, cabinete și o sală de sport. Valoarea investiției este de 302.100 euro. La momentul actual, procedurile se află în stadiul de evaluare a ofertanților.  Valoarea întregului proiect EduDigital pentru 28 de unități de învățământ este de 5.575.040 euro”, a spus Harșovschi.

Lucian Harșovschi a vizitat și șantierul investiției de la cantina-internat clădire care este supusă unor lucrări de ”Creștere a eficienței energetice”, proiect finanțat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență al României în valoare de 10,7 milioane de lei. ”Obiectivul specific al proiectului îl constituie renovarea energetică a clădirilor publice în vederea reducerii minime a consumului de energie cu cel puțin 50% în comparație cu consumul anual de energie pentru încălzire dinainte de renovare pentru fiecare clădire, lucru care va trebui să asigure o reducere a consumului de energie primară de cel puțin 30% (renovare moderată) și de cel puțin 60% (renovare aprofundată) în comparație cu situația anterioară renovării”, a explicat Harșovschi. De asemenea, a spus viceprimarul, prin proiect vor fi instalate două puncte de reîncărcare pentru vehicule electrice.  Termenul de finalizare a lucrărilor este 15 septembrie 2024. ”Corpul de clădire este racordat la utilități (apă, canalizare, electricitate) și este branșat la sistemul centralizat de termoficare și va fi încălzit cu ventiloconvectoare. De asemenea, prin proiect s-a prevăzut procurarea și montajul unui kit fotovoltaic, pompe de căldură și două puncte de reîncărcare pentru vehicule electrice Cantina va fi echipată cu un calandru, mașină de spălat și o serie de dotări după cum urmează: linie caldă cu dulap, cuptor electric convecție, robot profesional legume, hotă electrică, ladă frigorifică, mixer profesional, vitrină frigorifică”, a mai spus Lucian Harșovschi.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava