Concert pascal
MOPAN Suceava

Astăzi, 22 noiembrie 2013, Primul-ministru Victor Ponta l-a primit pe ministrul pentru Europa şi afaceri internaţionale al landului Baden-Württemberg din Germania, Peter Friedrich. Ministrul Friedrich s-a aflat la Bucureşti cu ocazia desfăşurării lucrărilor Comisiei mixte guvernamentale România – Baden-Württemberg, al cărei co-preşedinte este, împreună cu ministrul delegat pentru energie Constantin Niţă.
Primul-ministru Ponta şi ministrul Friedrich au apreciat dezvoltarea cooperării dintre România şi Baden-Württemberg, care este unul dintre cei mai importanţi parteneri economici ai României între landurile germane. A fost evidenţiat rolul Comisiei mixte în identificarea de noi proiecte de cooperare, fiind evaluat stadiul diferitelor iniţiative de cooperare, cu impact pentru dezvoltarea sectorului economic, a celui energetic şi a pregătirii profesionale din România. O relevanţă deosebită în cadrul colaborării cu Baden-Württemberg o are Strategia UE pentru regiunea Dunării, care oferă un cadru generos de dezvoltare a proiectelor transfrontaliere. Cei doi demnitari au agreat că potenţialul de cooperare în domeniul energetic trebuie mai bine valorificat prin promovarea de proiecte comune, în beneficiul întregii regiuni.
Primul-ministru Ponta a subliniat interesul pentru extinderea în România, cu susţinere germană, a pregătirii profesionale după modelul sistemului dual german, aplicat deja cu succes în proiecte pilot la Braşov şi Timişoara.
Ministrul Friedrich a dat asigurări că landul Baden-Württemberg este interesat de intensificarea cooperării, menţionând că adoptarea sistemului dual german are efecte benefice asupra creşterii nivelului de calificare al forţei de muncă şi implicit asupra activităţii investitorilor în economia românească. A salutat faptul că, la o perioadă scurtă de la semnarea Memorandumului privind Declaraţia comună România – Baden-Württemberg privind consolidarea cooperării în domeniul formării profesionale, sunt deja mai multe proiecte concrete în curs de implementare şi a exprimat deschidere pentru extinderea acestora şi la domeniul agricol.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava