Concert pascal
MOPAN Suceava

Aniversarea Zilei Limbii Române constituie un prilej de mare sărbătoare pentru comuna Berchișești, așezare ce își are originea în vremea lui Ștefan cel Mare și Sfânt, fiind inițial un sat mănăstiresc, sub oblăduirea Mănăstirii Moldovița, a transmis primarul Violeta Țăran. Aceasta a arătat că peentru ea personal, dar și pentru locuitorii comunei, limba română este sfântă și, alături de celelalte însemne ale statului, drapelul și imnul național, reprezintă esența continuității noastre pe aceste meleaguri.

”Ca și întreaga Bucovină, Berchișești a fost sub stăpânirea Imperiului Austro-Ungar, iar în perioada celui de al doilea război mondial pe teritoriul comunei s-a aflat prima linie a frontului, în final fiind ocupată în totalitate de ruși.  mA curs mult sânge de români pe pământul din Berchișești, dar, cu toate acestea, oamenii și-au păstrat cu sfințenie credința și limba strămoșească, întotdeauna aici vorbindu-se doar limba română. Mereu mă emoționez când îmi amintesc de sacrificiile bunicilor și străbunicilor noștri, iar noi nu trebuie să uităm niciodată strădania lor de a ne lăsa intacte limba română, obiceiurile și neprețuita zestre a tradițiilor strămoșești. Prin toată activitatea mea și a Primăriei, am acționat astfel încât copiii și nepoții noștri să păstreze și să ducă mai departe demnitatea, dragostea de sat și de neam, precum și iubirea față de limba română, primite ca moștenire de aur peste generații.

Ziua Limbii Române a mai fost sărbătorită de comuna noastră în repetate rânduri până acum”, a spus primărița.

”În această perioadă de dezbinare pentru toată țara, trebuie să ne reamintim, în fiecare zi, că tradiția, portul și limba română sunt printre puținele lucruri sfinte ce ne-au mai rămas și care ne mai pot uni și solidariza în viitor”

”Îmi aduc aminte cu plăcere de semnarea acordului de înfrățire dintre comuna Berchișești și comuna Chircăiești, Raionul Căușeni, din Republica Moldova, eveniment ce a avut loc chiar în onoarea Zilei Limbii Române, în data de 31 august 2013. Manifestarea a avut loc la Sinaia, unde am fost însoțită de elevii din Formația de dansuri a Școlii Generale și de câteva cadre didactice, iar copiii au susținut un program artistic foarte apreciat de cei prezenți, momentul fiind unul înălțător și de neuitat. În această perioadă de dezbinare pentru toată țara, trebuie să ne reamintim, în fiecare zi, că tradiția, portul și limba română sunt printre puținele lucruri sfinte ce ne-au mai rămas și care ne mai pot uni și solidariza în viitor.

Aici în Berchișești, noi le păstrăm cu respect și sfințenie, astfel încât generațiile viitoare să le poată cultiva și împărtăși intacte, peste ani și ani.

Sunt convinsă că limba română va dăinui de-a pururi în conștiința fiecăruia dintre noi”,a  încheiat Violeta Țăran.

Violeta Țăran: ”Ziua Limbii Române este o sărbătoare de suflet pentru comuna Berchișești”, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava