Concert pascal
MOPAN Suceava

Senatorul PSD de Suceava, Virginel Iordache, a precizat că Senatul României a votat propunerea legislativă prin care preșcolarii și elevii din clasele primare vor primi miere de albine la școală. „Marți, 20 martie 2018, în plenul Senatului, am votat alături de colegii mei, propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr. 509/2006 privind acordarea de miere de albine, ca supliment nutritiv, pentru preșcolarii și elevii din clasele primare din învățământul de stat și confesional”, a anunțat Virginel Iordache. El a explicat că în noua formă a legii se precizează că pentru copiii preșcolari din grădinițele de stat și confesionale cu program normal de 4 ore precum și pentru elevii din învățământul primar de stat și privat se va acorda gratuit miere polifloră în limita unei cantități de 350 grame miere lunar.
În lege se mai precizează că mierea polifloră destinată consumului pentru elevii din învățământul primar de stat și privat va fi ambalată în borcane de 250 ml cu capac de culoare verde și va proveni exclusiv din stupinele autorizate în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
Resursele financiare necesare implementării prezentei legi se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale;
„Consider că actul normativ este imperios necesar pentru a se asigura un aport nutrițional și caloric copiilor, care să conducă la asigurarea unei vieți sănătoase a acestora și o dezvoltare echilibrată. Proiectul de modificare și completare a Legii nr. 509/2006, propune o mai bună clarificare a modului de finanțare dar și un alt tip de acordare a mierii în școli astfel încât de alimentul pe care îl va primi gratuit va putea beneficia nu numai elevul ci și familia acestuia”, a mai declarat Virginel Iordache.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava