Concert pascal
MOPAN Suceava

O delegație a Primăriei comunei Șcheia în frunte cu primarul Vasile Andriciuc și viceprimarul Cristi Burac din care au făcut parte majoritatea funcționarilor, consilieri dar și polițiști locali s-a aflat la finele săptămânii trecute într-o vizită de lucru în localitatea Costești, raionul Ialoveni din Republica Moldova pentru a pune la punct detaliile încheierii unui parteneriat de colaborare. De menționat că este a doua discuție pe această temă între reprezentanții celor două localități prima având loc la Șcheia în urmă cu trei luni când a fost prezentă o delegație de la Costești în frunte cu primarul Vasile Bortă. Atunci la Șcheia au fost prezenți delegații din șapte localități din Republica Moldova urmând ca acestea să realizeze înfrățiri cu șapte localități sucevene. Până acum comunele Șcheia și Costești sunt singurele care au trecut la fapte.

”Cu mândrie pot să spun că reprezentanții Primăriei Șcheia au fost într-o vizită de lucru în satul Costești, raionul Ialoveni din  Republica Moldova pentru a ne înfrăți cu această localitate. A fost o ședință de lucru pentru a pune la punct modul de implementare a documentelor pentru înfrățire, hotărârile de consiliu local,  avizele de la Ministerele de Externe.  Joi, 30 august, vom da hotărârea de consiliu local de înfrățire după care dau și cei de la Costești și trimitem documentele către Ministerele de Externe. După aceea vom încerca vizite comune cu consultanți astfel încât să punem în aplicare proiecte transfrontaliere comune”, a explicat Andriciuc care a adăugat că localitatea Costești are cam același număr de locuitori ca și Șcheia, în jur de 13.000 și se află la 17 kilometri de Chișinău. Primarul a rămas impresionat de modul în care au fost primiți la Costești și de faptul că acolo patriotismul este la el acasă. ”A fost o primire mai mult decât ne așteptam. Sunt niște oameni cu o ospitalitate ieșită din comun. Au acea dragoste și respect față de semenii lor cum nu găsești pe la noi. Ne-au tratat ca pe frații lor. Exact când îți vine fratele plecat în altă țară, îți dă ce e mai bun, îți arată ce e mai frumos și mai bun. Patriotismul la ei la loc de cinste. La noi mulți confundă încă patriotismul cu comunismul. Oameni simpli cu un comportament și un respect deosebit”, a spus Andriciuc.

El a arătat că a fost prezent la inaugurarea unui complex sportiv modern investiție mare de 19 milioane de lei moldovenești și a vizitat orașul vinicol subteran Mileștii Mici. ”I-a înzestrat natura cu resurse foarte mari. Au aproape 200 de hectare de luciu de apă iar principala activitate este cultivarea viței de vie. Au oameni gospodari, un primar activ aflat la al doilea mandat iar aparatul de specialitate este mult mai suplu de 24 de angajați. Orașul vinicol subteran Mileștii Mici aflat la o adâncime de 85 de metri este ceva fenomenal. Este al doilea din Europa. Acolo este o fabrică de vinuri unde lucrează 200 de oameni iar crama găzduiește un milion de sticle cu vin. Temperatura este constantă de 14-16 grade în timp ce afară erau 42 de grade. Acolo sunt rezervele statului. Este un obiectiv strategic pe care îl folosesc și în scop turistic”, a spus primarul de Șcheia. El a mai fost impresionat și de gastronomia de acolo care ”îți amintește de bunica de la țară”.

Vizită de lucru a conducerii Primăriei Șcheia la Costești-Republica Moldova în vederea parafării unei înfrățiri. Andriciuc: ”Sunt niște oameni cu o ospitalitate ieșită din comun. Ne-au tratat ca pe frații lor” (foto), 1.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava