Concert pascal
MOPAN Suceava

Arcada Galaţi a obținut o calificare pe cât de logică pe atât de meritată în play-off-ul Cupei CEV la volei masculin.

Învingători în deplasare cu 3-1 în fața finlandezilor de la Savo Volley Kuopio, gălățenii au obținut o victorie cu același scor și în returul disputat miercuri, în Sala Dunărea. Arcada s-a impus cu scorul de 3-1 (25-15, 28-30, 25-18, 25-21), la capătul unui meci în care setul doi a fost pierdut mai mult din neatenție de gazde. Oricum, s-a văzut o schimbare de atitudine a jucătorilor de la Arcada după eșecul suferit în urmă cu o săptămână la București, în fața Rapidului. Acea înfrângere pare că a zguduit atât de tare echipa încât voleibaliștii ei și-au dat seama că doar dacă joacă la valoarea lor, cea pentru care au și fost aduși la campioana României, evită să-și facă bagajele de Crăciun. Drept urmare, universalul Malescha parcă a reînvățat să pună mingea jos, fiind cel mai bun marcator al echipei și acum și în victoria de la Craiova, centrii au reînceput să blocheze în momentele cheie, iar la coordonare a trecut Lescov, care pare mult mai inspirat decât fostul titular, Bartunek.

Suceveanul Alexandru Rață a fost al doilea pe lista celor celor mai buni oameni ai gălățenilor cu nouă puncte.

Au jucat pentru Arcada: Malescha (18), Rață (9), Bala (7), Sobirov (7), Smits (6), Madsen (5), Butnaru (4), Lescov (3), Magdaș (2), Talpă (2), Bartunek (2), Kantor (libero), Cristudor (libero). Nu a jucat: Mihălescu. Antrenor: Sergiu Stancu.

Chiar dacă acest meci a contat pentru optimile de finală, Arcada nu s-a calificat în sferturi, de fapt nimeni nu a ajuns încă în sferturile de finală. În Cupa CEV, optimile sunt urmate de un play-off, care are patru meciuri. Învingătoarele se vor califica în sferturile de finală și vor avea adversare echipe clasate pe locurile 3 în grupele Ligii Campionilor.

Pentru a ajunge acolo, Arcada Galați va trebui să treacă de unul dintre cei mai tari adversari întâlniți de echipele românești în cupele europene în ultimii ani: formația italiană Bluenergy Daiko Volley Piacenza. Clasată pe locul patru în campionatul Italiei, aceasta a trecut cu o dublă victorie cu 3-1 de Fenerbahce Istanbul. Indiferent de rezultatele meciurilor care vor avea loc la începutul anului viitor, pentru gălățeni va trebui să fie un meci în care chiar să se bucure de volei și de faptul că pot juca împotriva unora dintre cei mai valoroși voleibaliști din lume. Pentru că la Piacenza joacă, printre alții, ridicătorul campioanei olimpice, Brizard, campionul mondial Yuri Romano, dar și giganți ai voleiului, precum brazilianul Leal sau cubanezul Simon. Vedetele aceastea au și un antrenor pe măsură, Lorenzo Bernardi.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava