MOPAN Suceava

Șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, a anunțat, astăzi, că noile zborurile internaționale din Suceava către Madrid (Spania) și Verona (Italia), precum și cele din Suceava către București vor  începe pe data de 25 martie 2018. Toate aceste zboruri vor fi operate de compania Cobrex Trans. Gheorghe Flutur a amintit că Madrid și Verona vor fi operate zboruri de două ori pe săptămână, în aceleași zile urmând să fie operate curse și pe ruta Suceava – București. El a arătat că cei de la Cobrez Trans vor opera aceste zboruri cu o aeronavă Boeing 737-300, cu o capacitate de 148 de locuri.
În același timp, Gheorghe Flutur a precizat că administrația județeană are în vedere construirea unui terminal nou la Aeroportul „Ștefan cel Mare” pentru creșterea capacității de operare. „Studiul de fezabilitate este aproape finalizat. Avem în vedere un terminal cu o suprafață de 6.500 de metri pătraţi, o construcţie care să mărească capacitatea de operare de la 150 la 300 de pasageri pe oră”, a arătat Flutur.
Pe de altă parte, el a arătat că la finalul anului 2017 a apărut un ordin al ministrului transporturilor privind schema de ajutor de stat pentru finanţarea aeroporturilor, iar în urmă cu câteva zile a fost publicat și ghidul solicitantului pentru aeroporturi. „Dacă iniţial în masterplanul de transporturi noi eram pe locul 14 din 16 aeroporturi, ceea ce însemna investiţii în anul 2023, văd că acum se întrezăreşte o perspectivă mai bună. Astfel, din Programul Operaţional de Infrastructură Mare se alocă circa 420 de milioane de euro pentru modernizarea aeroporturilor din România şi sunt eligibile şi Consiliile Judeţene şi aeroporturile. La noi este o situaţie specială. Aeroportul nu mai poate să beneficieze de un astfel de proiect pentru că are un împrumut pentru co-finanţarea proiectului de modernizare şi mai au de rambursat, până în 2023, o sumă de 4,7 milioane de lei. De aceea vom depune noi acest proiect pentru aeroport”, a explicat șeful administrației județene. El a amintit că CJ Suceava a demarat procedurile pentru contractarea unui credit pentru aeroport, precizând că banii vor putea fi folosiți pentru co-finanțarea unui eventual proiect pentru aeroport care ar putea fi aprobat prin POIM.
Nu în ultimul rând, Gheorghe Flutur a prezentat și situația traficului de pasageri de pe Aeroportul Ștefan cel Mare, precizând că în anul 2017 s-au înregistrat 262.165 de pasageri. „Este dinamică foarte bună pe Suceava, având în vedere că în 2016 au fost 57.000 de pasageri. Iar asta arată că trebuie să ţinem pasul cu investiţiile şi modernizările”, a precizat Gheorghe Flutur, care a mai adăugat că anul trecut au fost 28.000 de pasageri interni și 233.000 de pasageri externi.
El a amintiți și de faptul că în 2017 au fost introduse trei rute externe noi, către Treviso, Roma şi Bologna.
Făcând referire la grad de încărcare al avioanelor, Flutur a spus că spre Otopeni acesta a fost de 73,8%, Torino – 72,53%, Luton – 96,12%, Bergamo – 92,43%, Treviso – 80%, Roma – 92,7%, și Bologna 81,38%.
Gradul de încărcare pe cursele de vacanţă a fost de 93,28% pentru Antalya, cu Atlass Global şi de 95,92% cu Air Bucharest, iar pe Zakynthos de 42,57%.
Gheorghe Flutur a remarcat și numărul mare de cetățeni din Ucriana care au zburat de pe aeroportul sucevean, de 16.252. de persoane.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Turism
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava