Concert pascal
MOPAN Suceava

10 bărbați din Șcheia au ajuns în arest după o bătaie cu pari din lemn și furci în curtea unei case din comună. La începutul acestui an, pe 2 ianuarie, Secția de Poliție Rurală 9 Șcheia a fost sesizată prin „112” de către o femeie cu privire la faptul că mai multe persoane având asupra lor obiecte contondente și înțepătoare se manifestă agresiv și fac scandal pe str. Fierăriei, din satul Șcheia. Echipajele deplasate operativ la fața locului au aplanat conflictul și au stabilit faptul că un bărbat de 20 de ani, împreună cu alți doi tineri se aflau în apropierea locuinței soacrei acestora din urmă, iar la un moment dat s-au apropiat de ei mai mulți bărbați având asupra lor obiecte contondente, pari din lemn și furci și au început să provoace scandal și să-i amenințe pe cei dintâi cu acte de violență.

În acel moment cele trei persoane din primul grup de bărbați au intrat în curtea și locuința unde locuiesc fără forme legale, moment în care agresorii i-au urmărit, au intrat și ei în curte și au continuat să se manifeste agresiv, să amenințe cu acte de violență și să arunce cu pietre.  Persoanele vătămate au formulat plângeri prealabile, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „amenințare” și „violare de domiciliu”.

Ulterior, polițiștii SPR 9 Șcheia, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, au documentat activitatea infracțională, stabilind identitatea și participația penală a persoanelor implicate în scandal, extinzând totodată cercetările din oficiu și cu privire la săvârşirea infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice.

„În urma probatoriului administrat, prin ordonanța confirmată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de un număr de 14 persoane care au fost implicate în incident.

În funcție de gravitatea faptelor comise și gradul de participație penală, polițiștii SPR 9 Șcheia au emis mandate de aducere, în baza cărora au fost conduși la sediu 10 bărbați care au fost audiați cu respectarea drepturilor procesual penale, în prezența unor apărători desemnați din oficiu”, a transmis Poliția Suceava.

În urma activităților de cercetare penală și de administrare a materialului probator, față de cei 10 bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 46 de ani, toți din comuna Șcheia sau care locuiesc fără formel legale în Șcheia, s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare, violerae de domiciliu și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Toate cele 10 persoane reținute au fost încarcerate în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava