Comenzi MOPAN Suceava

Poliţiştii suceveni au intensificat în ultima perioadă acţiunile de verificare a legalităţii transportului rutier de persoane, în special a celui în regim de taxi. Astfel, în perioada minivacanţei de 1 Decembrie poliţiştii au efectuat controale ,,surpriză” printre taximetriştii din municipiul Suceava. În urma controalelor 20 de taximetrişti care nu au respectat legea s-au ales cu sancţiuni în valoare de 8500 lei.
„Având în vedere perioada minivacanței prilejuite de sărbătoarea Sf. Andrei și Zilei Naționale a României și pe fondul utilizării sporite de către cetăţeni a mijloacelor de transport  tip taxi, la nivelul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Rutier a fost organizată o acţiune pentru protejarea drepturilor cetăţenilor care apelează la acest tip de transport şi creşterea gradului de siguranţă rutieră a acestora.
Acţiunile au fost derulate pentru intervale scurte de timp, maxim 2 ore şi dispuse aleatoriu pe raza municipiului”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Suceava. În comunicat se remarcă în mod pozitiv atitudinea clienţilor, care au primit şi privit cu responsabilitate acţiunea desfăşurată de agenţi.
„Defecţiunile tehnice ale vehiculelor, nerespectarea legislaţiei rutiere de către şoferii de taxi, pun în pericol siguranţa clienţilor care plătesc un serviciu de transport pentru a ajunge la destinaţie în siguranţă.
De asemenea, nerespectarea  prevederilor Legii 38/2003 modificată, privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, în special cu referire la pornirea aparatului de taxat şi a lămpii de semnalizare aferente, aduce prejudicii altor transportatori care respectă legea şi au astfel o concurenţă neloială”, se mai precizează în comunicatul de presă.
În cadrul acțiunii, în doar câteva ore, au fost controlate peste 50 de autovehicule în regim Taxi și au fost aplicate 20 sancțiuni contravenționale în valoare de 8500 lei.
La Legea 38/2003, privind transportul de persoane în regim Taxi au fost aplicate 4 sancțiuni în valoare de 1500 lei, pentru faptul că aveau lampa scoasă din funcțiune sau nu era în poziția corespunzătoare.
Totodată, şoferii de taxi care au încălcat legislaţia rutieră au primit 16 sancțiuni în valoare de 6000 lei.
De asemenea, în cadrul acțiunii a fost constatată și o infracțiune la regimul rutier în localitatea Scheia când un echipaj de poliție din cadrul Biroului Rutier – Poliția Municipiului Suceava a depistat şi înregistrat cu aparatul radar autoturismul, care circula pe strada Aviatorului, cu viteza de 83km/h (+33 km/h faţă de limita maximă de viteză stabilită pentru acest sector de drum).
În urma verificărilor, agenţii de poliţie au stabilit faptul că autoturismul era condus de un bărbat de 33 de ani, din municipiul Suceava. Întrucât conducătorul auto nu avea asupra sa permisul de conducere, polițiștii au procedat la verificarea în baza de date a stării permisului de conducere stabilindu-se că dreptul de a conduce îi este suspendat pentru perioada 27.11.2016-24.02.2017, ca urmare a săvârşirii unei contravenţii la regimul rutier.
S-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava