Concert pascal
MOPAN Suceava

În ziua de astăzi, telefonul mobil sau smartphone-ul a devenit o parte esenţială a vieţii cotidiene. Din păcate, foarte multe persoane se plâng de faptul că petrec ore în şir pe telefon, de multe ori fără rost.

Telefonul a înlocuit radio-ul, TV-ul şi chiar a venit cu noi concepte. Reţelele sociale sunt un concept ce a câştigat popularitate cu ajutorul smartphone-ului. Pe reţelele sociale poţi să urmăreşti filmuleţe amuzante, postari ale altor persoane, clipuri cu animăluţe, inspiraţie pentru amenajarea casei sau antrenamente la sală. Practic, aproape orice lucru la care te poţi gândi este deja pe social media.

De foarte multe ori, timpul pe care îl petreci pe social media nu îţi aduce prea multe beneficii. Dimpotrivă, foarte multe studii au arătat că un consum ridicat de social media poate fi asociat cu stări de depresie şi anxietate.

Partea bună este că telefonul tău mobil şi internetul sunt două tool-uri cu avantaje enorme, de care te poţi bucura în multe feluri. Dacă petreci prea mult timp pe telefon, iar acest lucru îţi afectează starea de spirit şi productivitatea, trebuie să ştii că poţi înlocui social media şi jocurile pe telefon cu aplicaţii mai bune.

Descoperă 3 moduri utile în care îţi poţi folosi smartphone-ul:

Programare

Programarea este un skill extrem de valoros în ziua de azi, în special în ţara noastră. Poţi învăţa acest skill online, iar partea bună este ca o mare parte din cursurile teoretice se pot face chiar şi de pe telefon. Aplicaţii precum Coursera, Udemy sau EdX oferă cursuri de IT diverse, de la Introducere în Ştiinţa Calculatoarelor şi până la Bazele Informaticii.

Dacă alegi un astfel de curs, un telefon performant precum iPhone 14 îţi va fi de folos. Poţi opta pentru orice tip de variantă a modelului iPhone 14, fie că este vorba de cel clasic sau de iPhone 14 Pro Max ori 14 Pro simplu.

O limbă străină

Înainte, pentru a învăţa o limbă străină aveai nevoie de cursuri, lecţii private, dicţionare, manuale şi CD-uri. Astăzi, ai nevoie doar de o aplicaţie. Poţi înlocui timpul petrecut pe social media fără scop cu o aplicaţie care să te ajute să înveţi o limbă străină. Partea bună este că poţi exersa zilnic cu ajutorul aplicaţiei. În cazul lecţiilor private sau al cursurilor, studiezi o dată, de două ori sau de trei ori pe săptămână.

O limbă străină îţi poate deschide o mulţime de uşi. Cu ajutorul limbilor străine poţi obţine noi job-uri, colaborări sau chiar să te bucuri mai mult de vacanţele în care alegi să mergi.

În plus, aplicaţiile care te ajută să înveţi o limbă străină sunt gratuite sau au costuri reduse.

Fotografie

Dacă social media te pasionează cu adevărat şi îţi doreşti să începi să postezi, atunci este o idee bună să îţi foloseşti telefonul pentru fotografie. Social media este despre fotografii bine făcute, dar şi bine editate.

Cu ajutorul telefonului, poţi începe prin a învăţa fotografie de produs, iar mai apoi să treci la alte categorii. Fotografia de produs te poate ajuta să promovezi diverse branduri în mediul online.

Pentru a te ocupa de fotografie pentru social media, ai nevoie de un telefon cu o cameră performanţă. Un iPhone 14 este o alegere foarte bună. Dacă un iPhone 14 nu se încadrează în bugetul tău, atunci un model mai vechi precum iPhone 13 sau 12 reprezintă o opţiune bună.

Telefonul mobil îţi poate folosi într-o mulţime de moduri. Bineînţeles, nu trebuie niciodată să petreci ore în şir în faţa ecranului, fie ca o faci cu un scop precis sau nu. Totuşi, momentele în care dai scroll pe reţelele sociale se pot înlocui cu folosirea telefonului mobil în scopuri mai bune.

Smartphone-ul te poate ajuta să înveţi skill-uri noi, care îţi pot aduce chiar şi câştiguri financiare, nu doar câştiguri personale. De la programare şi până la fotografie sau învăţarea unei limbi străine, poţi să descoperi lucruri noi la doar un click distanţă, direct de pe telefonul tău mobil.

3 moduri utile în care îţi poţi folosi telefonul mobil, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava