Concert pascal
MOPAN Suceava

Poliţiştii au atras în nenumărate rânduri atenţia că nu tolerează comportamente de tip antisocial ne natură a induce sentimentul de insecuritate civică şi vor da dovadă de fermitate maximă în aplicarea legii,  astfel încât cetăţenii să perceapă comunitatea suceveană ca fiind una sigură şi civilizată.

În ultimele două zile identificarea şi tragerea la răspundere penală a autorilor unor infracţiuni grave a fost o prioritate a poliţiştilor suceveni. Peste 50 de poliţişti judiciarişti au lucrat la documentarea unor cauze complexe de ultraj, distrugere prin incidendiere sau furt, reuşind identificarea persoanelor bănuite, asigurarea materialului probator, reţinerea a 7 persoane şi introducerea acestora în arestul IPJ Suceava.

După documentarea temeinică a cauzelor, poliţiştii au dispus măsuri ferme , conform legii, toţi participanţii la punerea în executare a rezoluţiei infracţionale fiind reţinuţi şi introduşi în arestul IPJ Suceava.

Timp de 48 de ore, sub coordonarea procurorilor din cadrul unităţilor de parchet competente, poliţiştii au desfăşurat în permanenţă activităţi investigative şi de cercetare penală.

Astfel, la 06.07.2018, în urma continuării cercetărilor în cauza din 30.06./01.07.2018, privind incendierea cabanei aparținând unui bărbat de 53 de ani, din comuna Vama, polițiștii Serviciului Investigații Criminale Suceava și ai Poliției municipiului C-lung Moldovenesc au reușit identificarea autorilor faptei ca fiind doi localnici de 19 și 55 de ani.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în seara zilei de 30.06.2018, tânărul de 19 ani a achiziționat benzină de la o stație de alimentare cu carburant, după care, împreună cu bărbatul de 55 de ani s-au deplasat la cabana victimei unde au spart geamul ușii de acces și au aruncat benzină în interior, după care, au stropit pereții exteriori ai cabanei și au dat foc, imobilul arzând în totalitate până la sosirea echipajelor de pompieri.

Având în vedere probatoriul administrat în cauză, Judecătoria C-lung Moldovenesc a emis mandate de percheziție domiciliară pentru locuințele celor doi suspecți și a unui alt bărbat în calitate de martor, care au fost puse în executare în dimineața zilei de 06.07.2018.

Astfel, după efectuarea perchezițiilor domiciliare, cei trei bărbați au fost conduși la sediul poliției pentru audieri, după care, cei doi suspecți de 19 și 55 de ani, au fost  reținuți pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de „distrugere prin incendiere”, iar la 07.07.2018 au fost prezentați Judecătoriei C-lung Moldovenesc, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Cei doi suspecți au fost încarcerați în arestul I.P.J. Suceava.

Poliţiştii judiciarişti au desfăşurat activităţi complexe sub coordonarea procurorului şi într-o altă cauză  de o gravitate deosebită sesizată la data de 06.07.2018. Astfel, la ora 19.52, Poliția orașului Vicovu de Sus, a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112” despre  faptul că, pe raza comunei Brodina a avut loc un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unui polițist de frontieră, iar conducătorul auto a părăsit locul faptei.

Din primele cercetări, echipa operativă din cadrul I.P.J. Suceava deplasată la fața locului, a stabilit faptul că, la 06.07.2018, în jurul orei 19.45, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu în zona satului Sadău de pe raza comunei Brodina, o patrulă a poliției de frontieră a efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism înmatriculat în Marea Britanie, însă conducătorul auto, cunoscut de polițiștii ca fiind un tânăr de 23 de ani din comuna Straja, nu s-a conformat și a întors autoturismul, ocazie cu care, l-a surprins și accidentat pe unul dintre polițiști, după care a plecat de la fața locului.

Autoturismului, acesta fiind identificat incendiat pe drumul forestier „Tinosu” de pe raza comuna Ulma, focul fiind stins de echipajul de poliție.
Cu ocazia cercetărilor, specialiștii criminaliști din cadrul I.P.J. Suceava au identificat în portbagajul vehiculului, 24 de pachete de proveniență extracomunitară ce au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de polițiștii de frontieră, sub aspectul comiterii infracțiunii de „contrabandă”.

Agentul poliției de frontieră a fost transportat cu ambulanța la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto de 23 de ani a fost identificat ulterior și testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital,  i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Acestuia i s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestora”, fiind reținut pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

În cauză, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți în vederea continuării cercetărilor și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „ultraj”, ocazie cu care, la 07.07.2018, în baza probatoriului administrat, inculpatul a fost prezentat Judecătoriei Rădăuți, care a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.
În baza mandatului, tânărul de 23 de ani a reîncarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

De asemenea, poliţiştii judiciarişti din cadrul Postului de Poliţie Comunală Şcheia au propus efectuarea  urmăririi penale față de 3 tineri bănuiţi de comiterea unui furt pe raza localităţii Şcheia.

La data de 06.07.2017, la propunerea organului de cercetare penală, însuşită de unitatea de parchet, Judecătoria Suceava a emis 6 mandate pentru efectuarea de percheziții domiciliare la imobilele folosite de către cei trei suspecți, mandate care au fost puse în executare la data de 07.07.2018, ora 06.00.

La data de 07.07.2018 suspecții au fost audiați în prezența unui apărător desemnat din oficiu, iar la terminarea audierii, au fost emise pe numele acestora ordonanțe de reținere pentru 24 ore.

Totodată, la data de 07.07.2018 a fost pusă în mișcare acțiunea penală, cei în cauză fiind audiați în calitate de inculpați, urmând a fi prezentați la Judecătoria Suceava în vederea luării măsurii arestării preventive.

Inculpații au fost depuși în arestul IPJ Suceava.

Tot la data de 06.07.2018 s-au continuat cercetările privind accidentul de circulație soldat cu pagube materiale produs la 30.06.2018 pe strada Artur Gorovei din municipiul Fălticeni, iar conducătorul auto în momentul accidentului, respectiv un bărbat de 47 de ani, din municipiul Fălticeni, avea o alcoolemie de 2,70 g/l alcool pur în sânge.

În cauză s-a dispus continuarea urmăririi penale în calitate de suspect pentru comiterea infracțiunii de „conducere unui autovehicul de către o persoană cu alcoolemie peste limita legală”.

Totodată, față de suspect s-a dispus reținerea pentru o perioadă de 24 ore și a fost încarcerat în CRAP al IPJ Suceava, urmând să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni cu propunerea de arestare preventivă.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia celor care nesocotesc normele legale că vor acţiona în continuare cu fermitate maximă, comportamentele de tip antisocial de natură a afecta gradul de siguranţă al cetăţenilor nefiind tolerate.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava