Concert pascal
MOPAN Suceava

O poveste ca a lui nu mai există! Paul Alexander s-a confruntat cu multe provocări de când s-a născut în 1946. A supraviețuit celui mai grav focar de poliomielita din istoria SUA, cu aproape 58.000 de cazuri- majoritatea copii. Cunoscut lumii întregi drept „Polio Paul”, acesta s-a stins din viață pe 11 martie, la vârsta de 78 de ani, după ce s-a infectat cu Covid-19, potrivit click.ro.

Paul Alexander a petrecut 70 de ani într-un „plămân de fier”. El a fost forțat să trăiască în interiorul structurii metalice de 272 de kilograme, după ce s-a îmbolnăvit de poliomielita la vârsta de șase ani. A rămas paralizat de la gât în ​​jos în 1952 din cauza bolii, care l-a lăsat în imposibilitatea de a respira singur. A fost transportat de urgență la spitalul din Texas după ce a dezvoltat simptome, i s-a efectuat o operație de traheostomie și s-a trezit apoi în „plămânul” mecanic.

Paul a folosit „respirația broaștei”, o metodă care i-a permis să înghită aer cu ajutorul gâtului în loc să folosească plămânii, ceea l-a ajutat să rămână în afara aparatului pentru o perioadă scurtă de timp. Purtând un costum din trei piese, americanul a reprezentat clienții în instanță, stând într-un scaun cu rotile, potrivit The Sun. Atunci când scria sau telefona, bărbatul își folosea gura pentru a manipula un stilou. În plus, Paul Alexander a scris și o carte numită „Trei minute pentru un câine: Viața mea într-un plămân de fier”, în care a descris traiul său în interiorul aparatului mecanic. El a avut și o iubită pe timpul facultății, însă mama acesteia s-a opus relației lor, conform sursei citate.

Sursa foto: Facebook

Citește mai multe pe: https://click.ro/actualitate/fapt-divers/a-murit-polio-paul-barbatul-care-si-a-petrecut-2347065.html

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Vedete

Click!
Ziarul Click!
Îţi aduce cele mai tari exclusivităţi, vedete, actualitate, divertisment, sport

SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava