Concert pascal
MOPAN Suceava

Cu 30 de voturi favorabile şi 3 abţineri, Consiliul Judeţean Suceava a aprobat, astăzi, trecerea a 9 hectare de teren din proprietatea comunei Pojorîta în proprietatea judeţului. Este vorba despre pămîntul pe care este construită groapa de gunoi din Pasul Mestecăniş. De la vot s-au abţinut consilierul ALDE Petru Preutescu, consilierul PNL Dan Dascălu şi consilierul PSD Ioan Proboteanu. Decizia CJ este necesară pentru finalizarea platformei de deşeuri şi trebuie întărită de o hotărîre pozitivă a consiliului local Pojorîta.

vicepreşedintele CJ Suceava, Alexandru Rădulescu, a făcut un scurt istoric al acestui proiect , amintind că valoarea acestuia după licitaţii a fost de 172,298 milioane de lei, perioada contractului de finanţare fiind până la data de 30 iunie 2016. Rădulescu a precizat că printre investiţiile prevăzute în proiect se numără construcţia a două depozite ecologice de deşeuri, unul la Moara, care este finalizat în totalitate, şi unul în Pojorâta, care este terminat în procent de 95%. El a mai spus că terenurile pe care au fost construite depozitele de la Moara și Pojorîta au fost date în administrarea Consiliului Județean de către comunele respective, prin hotărâri de consiliu local. Apoi, în anul 2014, un grup de locuitori din Pojorîta și Iacobeni au atacat în instanță hotărârea CL Pojorîta prin care s-au dat în administrare cele nouă hectare de teren, iar acțiunea judecătorească s-a încheiat în data de 28 ianuarie 2016, când Curtea de Apel Cluj a decis anularea actului administrativ pe motiv că nu au fost consultați cetățenii în privința construirii depozitului de la ei din comună. Alexandru Rădulescu a mai spus că în data de 25 februarie a.c. reprezentanți ai Consiliului Județean s-au întâlnit cu cei ai Primăriei Pojorîta și au stabilit, de comun acord, efectuarea ”tuturor diligențelor în vederea finalizării și punerii în funcțiune a investiției de la Pojorîta”.
Consiliul Județean Suceava și Primăria Pojorîta au promovat căile de atac extraordinare de atac prevăzute de Codul de procedură civilă, respectiv contestația în anulare și revizuirea deciziei Curții de Apel Cluj. „Trebuie spus că în căile de atac extraordinare formulate de Consiliul Judeţean am solicitat suspendarea executării deciziei contestate”, a precizat Rădulescu.

În şedinţa Consiliului Judeţean Suceava a fost prezent reprezentantul Asociaţiei „Biosilva”, Florin Grădinaru, care le-a solicitat consilierilor amânarea aprobării acestui proiectul. Florin Grădinaru a precizat că proiectul prin care se construieşte „o groapă de gunoi” în pasul Mestecăniş nu este dorit nici de cetăţenii din zonă, şi nici de locuitorii judeţului, lucru demonstrat de sondajele făcute în acest sens de Asociaţia „Biosilva”. Florin Grădinaru a spus că în situaţia în care acest proiect va fi aprobat iar lucrările din pasul Mestecăniş vor continua este posibil să fie organizate proteste în stradă la care să participe cei care se împotrivesc proiectului. Grădinaru a mai spus că proiectul trebuie amânat până la organizarea unei dezbateri publice adevărate cu privire la investiţia din pasul Mestecăniş. În replică, vicepreşedintele CJ Suceava, Alexandru Rădulescu i-a spus acestuia că administraţia judeţeană a proiectul SMID a fost suspus dezbaterii publice în mai multe rânduri, între anii 2008 – 2012.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava