Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PSD de Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat astăzi, de Ziua Unirii Principatelor, că domnitorul Alexandru Ioan Cuza a fost cel care acum 165 de ani a deschis o poartă către o Românie modernă. „Alexandru Ioan Cuza a fost nu doar un unificator, ci și un vizionar care a dus România mai aproape de Europa. Alături de colegi social-democrați, primari, parlamentari PSD, am depus astăzi la bustul lui Alexandru Ioan Cuza din centrul municipiului Rădăuți coroane de flori. Pe lângă cuvintele apăsate care s-au spus astăzi pe toate canalele de comunicare, mi-ar plăcea să rămânem în minte cu reformele curajoase ale lui Cuza.

De la introducerea învățământului obligatoriu și înființarea primelor universități românești, la Iași și București, la reforma agrară, reformele administrative și fiscale, ale sistemului juridic, dar și cele legate de armată ori de modernizarea infrastructurii.

Reforme care au transformat o țară divizată și feudală într-un stat național modern. Alexandru Ioan Cuza nu a fost doar un domnitor, a fost un om care, acum 165 de ani, a deschis o poartă către viitor, o poartă către o Românie modernă și europeană. Una împotriva căreia apar în ultima vreme tot mai multe voci vehemente, în numele unui fals patriotism. Voci care astăzi îl omagiau pe Cuza, în alte circumstanțe, sunt convinsă că l-ar fi alergat cu telefoanele în direct prin piețele publice, cerându-i socoteală. Să rămânem uniți și cumpătați, dragi români! La Mulți Ani, România!”, a transmis Mirela Adomnicăi.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava