Concert pascal
MOPAN Suceava

Anul 2013 a fost unul dificil pentru întreg sportul sucevean, dar mai ales pentru echipele fanion ale judeţului, cele de handbal, fotbal, volei şi rugby. Problemele financiare au fost cele care au „dereglat” puţin cursul firesc al lucrurilor, însă spre lauda lor sportivii nu au renunţat şi şi-au continuat cu succes activitatea.
În mod cert cea mai afectată echipă suceveană din cauza dificultăţilor financiare a fost cea de handbal masculin CSU, formaţie care a pierdut majoritatea titularilor din sezonul precedent şi a „încropit” un team pentru un campionat care va avea şi play-out.
Trebuie de menţionat faptul că cea mai performantă grupare sportivă din istoria sportului sucevean a găsit în final resurse şi a reuşit să facă meciuri bune în pofida lotului „subţirel” pe care-l are la dispoziţie antrenorul Răzvan Bernicu.
„Anul 2013 a fost unul extrem de complicat pentru echipa noastră. De la o semifinală de cupă europeană, am ajuns la o situaţie dificilă în care a trebuit să ne regrupăm şi să evoluăm în Liga Naţională cu o formaţie schimbată în totalitate.
Este bine că la final de an am reuşit, împreună cu Universitatea „Ştefan cel Mare”, Primăria Municipiului Suceava şi Consiliul Judeţean să găsim soluţii pentru a ne continua activitatea şi a ne completa pe cât posibil lotul de jucători.
Le mulţumim tuturor celor care ne-au fost alături şi ne-au susţinut mai ales în momentele grele prin care am trecut. Mulţumiri şi respect pentru publicul iubitor de handbal din Suceava care a înţeles problemele cu care ne confruntăm şi a venit în continuare în tribune să ne sprijine.
Le urăm tuturor sucevenilor sănătate multă şi „La Mulţi Ani!” şi la fel ca toată lumea, cred eu, sper ca anul care vine să fie unul mai bun şi să ne bucurăm cu toţii de echipa de handbal CSU Suceava” a afirmat antrenorul formaţiei CSU Suceava, Răzvan Bernicu.
Echipa de fotbal Rapid Suceava, formaţia reprezentativă a municipiului a avut un an 2013 în care s-a descurcat peste aşteptări în condiţiile dificultăţilor financiare cu care s-a confruntat. Gruparea suceveană a reuşit să promoveze în eşalonul secund al fotbalului românesc, acolo unde a fost ani de-a rândul şi unde merită şi se luptă pentru a se menţine la acest nivel.
„Anul 2013 a fost un an dificil, la fel cum a fost pentru toată lumea cred eu. Ne-am confruntat cu mari dificultăţi de ordin financiar, dar este bine că am reuşit să ajungem până aici şi avem speranţe pentru menţinerea în Liga a II-a.
Mulţumim Primăriei Municipiului Suceava şi tuturor celor care ne-au ajutat în momentele grele prin care am trecut. Le mulţumim suporterilor noştri care ne-au susţinut constant şi care au sperat până în ultima secundă la fiecare meci şi bineînţeles şi jucătorilor care au avut răbdare şi au manifestat înţelegere şi s-au dedicat pe teren.
Le urăm „La mulţi Ani!” cu sănătate tuturor şi sperăm că anul 2014 să fie unul mai bun, unul în care să ne bucurăm de echipa de fotbal Rapid Suceava” a declarat antrenorul echipei de fotbal Rapid Suceava, Bogdan Tudoreanu.
Anul 2013 a fost un an bun pentru rugbiul sucevean, formaţia CSM Suceava terminând pe primul loc în turneul play-out al Diviziei Naţionale.
„La finalul acestui an mă declar mulţumit de rezultatele obţinute. Am rulat într-adevăr mai mulţi jucători, dar am reuşit un parcurs bun cu echipa de seniori, iar cu cele de juniori ne-am calificat la turneele finale. Din păcate cei mai mici nu au avut şansa să demonstreze ce pot pentru că nu am avut fonduri pentru a participa în competiţiile de final.
Le mulţumesc în primul rând jucătorilor care au înţeles dificultăţile cu care ne confruntăm şi au avut răbdare, dar şi celor de la Primărie şi Consiliul Local, clubului CSM, Asociaţiei „Prietenii Rugbiului din Bucovina”, Clubului Sportiv Şcolar Gura Humorului, precum şi tuturor celor care ne-au fost alături. Să nu uităm de spectatorii care ne-au susţinut chiar şi în momentele grele.
Să nu uităm că în 2013 am sărbătorit 50 de ani de existenţă ai rugbiului sucevean, un lucru demn de laudă în opinia mea.
Le urăm la acest final de an Sănătate, bucurie şi toate cele bune tuturor şi sperăm ca anul 2014 să fie un an mai bun nu numai pentru noi, pentru tot sportul sucevean şi pentru toată lumea” a declarat antrenorul formaţiei CSM Suceava, Constantin Vlad.
Şi voleiul sucevean a „supravieţuit” unuia dintre cei mai dificili ani din istoria lui. La finalul sezonului competiţional 2012-2013 formaţia CSM Suceava s-a calificat din nou la barajul de promovare în Divizia A1, la fel ca în ultimii cinci ani, dar din nou nu a avut resurse pentru a putea face faţă primului eşalon valoric.
„Ne-am descurcat onorabil, zic eu, şi în 2013. Am ajuns din nou la barajul pentru promovarea în Divizia A1, iar în prezent suntem pe locul III în cea mai dificilă serie din toate cele pe care le-am întâlnit în Divizia A2. Am reuşit să promovăm tineri în primul eşalon valoric şi am făcut faţă rigorilor unui campionat dificil mai ales din punct de vedre financiar cu jucători născuţi şi crescuţi la Suceava.
Le mulţumim la final de an celor de la Consiliul Judeţean, de la Primăria Municipiului şi de la Clubul Municipal Suceava. Deasemenea, trebuie să mulţumim domnului Eugen Girigan, domnului Dumitru Popescu de la SUCT Suceava şi domnului Dumitru Pintilie care ne-au ajutat foarte mult pe tot parcursul anului.
Le urăm tuturor sucevenilor un an nou bun, sănătate, baftă şi sperăm ca anul 2014 să fie unul mai relaxat pentru sportul sucevean” a declarat antrenorul formaţiei de volei masculin CSM Suceava, Victor Pancu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava