Concert pascal
MOPAN Suceava

Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu se alătură demersului comunității științifice și lansează un apel internațional de proiecte, deschis cercetătorilor si specialiștilor din România și din afara țării, din domeniul gerontologiei, longevității, biologiei moleculare și bioingineriei medicale.

”Deceniul 2021-2030 a fost declarat, de către Organizația Națiunilor Unite și Organizația Mondială a Sănătății, deceniul pentru o îmbătrânire sănătoasă. Prin acest apel, Senatul Științific, se alătură acestei initiative, care privește o colaborare globală a guvernelor, mediului academic, societății civile, investitorilor privați și mass-media, pentru îmbătrânire activă și prevenția bolilor asociate îmbătrânirii”, a declarat Lăcrămioara Frăsineanu, Manager de Proiect, Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu.

Tema apelului de proiecte este: „Inversarea procesului natural de îmbătrânire celulară și soluții pentru patologiilor asociate”.

Proiectul urmărește încurajarea cercetării și inovării din domeniul longevității, care ar putea contribui la creșterea speranței de viață și încetinirea procesului de îmbătrânire.

Apelul este deschis în perioada 15 februarie – 15 mai 2022.

Obiectivul principal al acestui apel îl reprezintă identificarea unor proiecte de cercetare, care se pot concretiza în soluții viabile ce pot contribui la creșterea speranței de viață, prin întârzierea mecanismelor de îmbătrânire celulară.

Aplicațiile vor fi trimise pe adresa cercetare@fundatiadanvoiculecu.ro. Principalele criteriile de evaluare se numără caracterul inovator și impactul socio-medical al cercetării.

Evaluarea aplicațiilor va fi făcută de către o comisie formată din trei membri, experți în medicina inovativă, medicina longevității și domeniul afacerilor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava