Concert pascal
MOPAN Suceava

O locuinta situata pe malul unei ape trebuie sa faca fata furtunilor si schimbarilor climatice, iar planificarea inteligenta este vitala. Pe langa necesitatea de a comanda tamplarie lemn stratificat de calitate care sa faca fata oxidarii si coroziunii, este necesar si conceperea unui aspect in cadrul caruia sa se tina cont de curentii de aer.

Afla si tu care sunt elementele cheie absolut necesare pentru a te bucura pe deplin de o resedinta situata pe malul unei ape:

Acces rapid catre exterior

Avantajul unei resedinte pe malul unei ape este conexiunea rapida cu natura si trebuie pus in valoare. Creand facilitati de acces rapid catre malul apei, rezidentii se vor putea bucura oricand de frumusetea naturii si de momente de relaxare. Astfel, o casa construita pe malul unei ape ar trebui sa aiba un design frumos care, totodata, sa ii maximizeze potentialul locatiei.

Este important sa fie create spatii de relaxare in aer liber cat mai generoase care au vedere catre malul apei, dar si sa se asigure o conexiune fluida intre interior si exterior. De asemenea, crearea perspectivelor largi si continue catre ape este esebtiala pentru a crea senzatia de lux si a folosi cat mai bine privelistea oferita de natura. Ar trebui ca fiecare spatiu interior sa aiba vedere catre exterior si sa nu existe obstacole vizuale.  

Se tine cont de conditiile climatice

Nu ai cum sa stai in calea naturii si a conditiilor climatice vitrege si, cand construiesti o casa pe malul unei ape, este esential sa tii cont de cauzele pe care le pot produce si sa le eviti. Indiferent daca este vorba despre cresterea nivelului apei, furtuni cu vanturi puternice sau coroziunea produsa de apa sarata, un arhitect bun va aborda proiectul in mod inteligent. Astfel, se vor asigura prelungesc durata de viata a proprietatii si o vor asigura cat se poate de bine.

Cladirea si structura acesteia trebuie protejata corespunzator de apa, vant si concentratia ridicata de sare din aer. De asemenea, se vor folosi materiale durabile care rezista coroziunii apei si a sarii si se vor construi ziduri care mentin spatiul interior racoros in zilele calduroase si totodata, fac fata vantului puternic.  

Din fericire se pot gasit acum pe piata numeroase materiale noi care fac fata cu succes oxidarii si necesita intretinere minima. Se pot lua in considerare elementele metalice durabile cum ar fi otelul galvanizat sau zincul pulverizat cu flacara care se comporta foarte bine cand sunt expuse la conditii marine vitrege.

Trebuie creat un flux de aer adecvat

Strategiile moderne de proiectare a caselor de pe malul apei au in vedere solutiile de ventilatie naturala. Este o metoda prin care arhitectii se asigura ca rezidentii vor profita din plin de locatie si de amplasament, bucurandu-se de confort maxim. Daca este asigurata o ventilatie naturala adecvata, temperatura din interior va fi usor mentinuta in limitele confortabile, fara a mai fi necesare aparate de aer conditionat.

Forma cladirii poate fi special proiectata pentru a directiona fluxul de aer in spatiul de locuit si a crea ventilatia naturala, racoare si confort. Poate fi vorba despre un acoperis simetric cu o singura apa sau despre o fereastra triunghiulara strategic plasata pentru a capta curentii de are si a maximiza ventilatia incrucisata. 

Prevenirea efectului de orbire creat de reflectiile razelor soarelui pe suprafata apei

Efectul de orbire creat de reflectarea razelor soarelui pe suprafata apei poate fi foarte deranjat. De aceea, un arhitect cu experienta va lua in considerare utilizarea sticlei speciale pentru geamuri care poate limita stralucirea produsa de acestea. Jaluzelele si obloanele sunt si ele utile pentru a crea confort in interior. De asemenea, se pot monta ferestre de tip paravan pe mal pentru a reduce caldura, dar si zgomotul creat de valuri. 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava