Concert pascal
MOPAN Suceava

Primăria comunei Adâncata a intrat într-un amplu proces de modernizare și reabilitare printr-un proiect cu fonduri europene. Primarul din Adâncata, Viorel Cucu, a spus că la aproximativ trei ani de la depunerea proiectului au început efectiv lucrările pentru modernizarea primăriei. „Practic acum punem în ordine securitatea clădirii și a oamenilor care lucrează în ea”, a precizat Viorel Cucu. El a arătat că lucrările sunt realizate printr-un proiect finanțat prin Programul Operațional Regional, în valoare de 500.000 de euro, din care 300.000 de euro sunt din fonduri europene iar 200.000 de euro reprezintă contribuția de la bugetul local al primăriei.

„Vorbim de un proiect pentru modernizarea și eficientizarea energetică a primăriei. Am avut în vedere anveloparea clădirii, montarea de panouri fotovoltaice, a unui cazan pentru încălzirea apei calde, schimbarea centralei cu una nouă pe peleți. Iar la finalul proiectului în mod sigur că vom reuși să reducem cheltuielile cu întreținerea cu nu mai puțin de 50%. Clădirea nu a fost izolată niciodată, iar dacă au fost făcute astfel de lucrări au fost doar parțiale. Construcția este un fost sediu al CAP, apoi brutărie, după care a fost sediu de bancă și în timp au fost făcute tot felul de lucrări, însă nu a fost consolidată sau reabilitată în urma unei expertize. Acum am făcut o expertiză tehnică și lucrările vor fi făcute așa cum trebuie”, a precizat Viorel Cucu. El a declarat că lucrările trebuie finalizate până la finalul anului, însă constructorul a dat asigurări că investiția va fi terminată înainte de acest termen.

„Am început acum pentru că a durat foarte mult achiziția pentru partea de proiectare, unde am avut contestații, iar la desemnarea constructorului am avut două etape și acolo ne-am mișcat foarte repede”, a spus primarul comunei Adâncata, care a adăugat că este foarte mulțumit de modul în care constructorul a început lucrările pentru reabilitarea primăriei. El a precizat că este extrem de important faptul că tot prin acest proiect se va rezolva o altă problemă importantă, cea a instalației electrice și a rețelei de cabluri din clădire. „Vom avea o ordine în tot ceea ce înseamnă rețeaua de cabluri din sediul primăriei. Pentru că până acum nu cred că știa cineva exact ce cabluri sunt. Acum vom reuși să rezolvăm această problemă și vom avea tablouri separate pentru fiecare etaj”, a afirmat Viorel Cucu.

El a arătat că pe perioada realizării proiectului nu va fi întreruptă activitatea salariaților primăriei, aceștia fiind mutați în alte spații în aceeași clădire, pentru început lucrările realizându-se la parter.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava