MOPAN Suceava

În data de 16 noiembrie 2023, președintele Autorității Vamale Române (AVR), dl. Ion Cupă, și președintele Asociației Naționale Profesionale a Lucrătorilor Vamali din România (ANPLVR), dl Octavian-Relu Botea, au semnat un parteneriat de colaborare.

Obiectivul parteneriatului îl reprezintă cooperarea pe următoarele direcții: formarea și dezvoltarea abilităților profesionale ale angajaților autorității, prin implicarea în formarea profesională a membrilor asociației; inițierea unor acţiuni pentru cunoaşterea/conștientizarea activităţii lucrătorului vamal ca funcţionar public cu statut special; promovarea imaginii și mediatizarea activității și rolului instituției vamale în arhitectura de securitate a statului român.

Evenimentul a avut loc la sediul AVR, în prezența reprezentanților membrilor ANPLVR, iar în discuții au fost abordate aspectele importante privind demersurile autorității vamale în vederea creșterii eficienței, vizibilității, transparenței  și deschiderii către mediul de afaceri. S-a întărit angajamentul ca relaţiile de cooperare dintre cele două părți să continue printr-un dialog permanent şi o colaborare fructuoasă în domeniile comune de interes.

„Parteneriatul de colaborare pe care Autoritatea Vamală Română l-a încheiat astăzi cu Asociația Națională Profesională a Lucrătorilor Vamali din România este în primul rând o recunoștere a bogăției de cunoștințe și a experienței pe care foștii angajați ai autorității vamale o poartă. Suntem cu toții conștienți că prețuirea relațiilor intergeneraționale are un impact pozitiv și asupra generațiilor mai tinere de lucrători vamali. În același timp, sunt încrezător că respectarea generațiilor anterioare și clădirea unor relații de încredere reciprocă cu  acestea va contribui la creșterea prestigiului profesiei vamale și ne va aduce beneficii pe termen lung.”, a declarat președintele Autorității Vamale Române, dl. Ion Cupă.

Având în vedere că în data de 16 noiembrie este prăznuit Sfântul Apostol și Evanghelist Matei, protectorul onorific al tuturor vameșilor, Autoritatea Vamală Română a organizat, cu acest prilej, și un eveniment de celebrare a seniorilor vămii unde au fost invitați colegi care și-au desfășurat activitatea în cadrul acestei instituții și care, aflați la vârsta senectuții, contribuie prin status-ul lor la întărirea prestigiului instituției și la pregătirea tinerelor generații de inspectori vamali.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava