Concert pascal
MOPAN Suceava

Unul dintre cei mai iubiți și îndrăgiți actori români, Amza Pellea, a părăsit scena vieții la doar 52 de ani, într-o zi mohorâtă de decembrie, în anul 1983, la București. Interpretul inconfundabilului Nea Mărin a fost supus unui duel cu o boală nemiloasă care și-a pus amprenta asupra plămânilor săi: cancerul pulmonar, scriu cei de la clicksanatate.ro.

Pasiunea pentru fumat a fost, fără îndoială, viciul care a pus capăt vieții sale. Fiica sa, Oana Pellea, împărtășește amintiri dureroase, subliniind modul în care Amza Pellea trăia fiecare țigară ca și cum ar fi fost ultima. „Trăgea din țigară ca și când ar fi fost prima și ultima dată”, mărturisește Oana, amintindu-și de rugămintea tatălui său de a avea grijă de mama și de a renunța la acest obicei nociv, potrivit click.ro.

„Adoram să fumez! Nu înțelegeam cum poți trăi fără a fuma!”, recunoaște Oana, subliniind că trecerea la un stil de viață fără tutun a reprezentat cea mai mare victorie personală. Cu toate că fuma trei pachete pe zi, a ales să lase acest obicei și încurajează și alții să facă la fel. Mesajul său este clar: renunțați la fumat pentru calitatea vieții, nu doar pentru cantitatea acesteia.

Se pare că Amza Pellea însuși a conștientizat impactul distrugător al fumatului asupra sănătății, deoarece, înainte de a pleca, i-a cerut fiicei sale să se lase de fumat. O mărturisire emoționantă care subliniază durerea și regretele unui artist adorat de public.

Sursa foto: Facebook

Citește articolul complet pe: https://click.ro/vedete/vedete-romanesti/boala-care-l-a-ucis-e-amza-pellea-cel-mai-mare-2330732.html

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Vedete
Etichete

Click!
Ziarul Click!
Îţi aduce cele mai tari exclusivităţi, vedete, actualitate, divertisment, sport

SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava