Concert pascal
MOPAN Suceava

Comunicat de presă. ”Dacă noi, social-democrații suceveni, am fost ocupați la sfârșitul săptămânii trecute cu alegerea structurilor de conducere în unele din cele mai importante organizații locale ( Suceava, Fălticeni) constatăm, cu ușoară condescendență, că liderii liberali din județ sunt iar cuprinși de frenezia ideilor și a sugestiilor.

Ieri presa suceveană era inundată de opiniile exprimate de Gheorghe Flutur, care cu obișnuita candoare ipocrită, pe deoparte acuza Guvernul PSD că a uitat de Suceava ( ignorând pur și simplu evidența), iar pe de altă parte dădea multe sugestii acestui Guvern și făcea apel la o solidaritate care să depășească granițele politicii. Ca întotdeauna liberalii suceveni uită cu obstinație că atunci când au fost la guvernare au avut posibilitatea să-și pună în practică mărețele idei.

Astfel, Guvernul PSD este acuzat că nu a asigurat resursele pentru creșterea salarială legiferată pentru administrația publică. Se afirmă că la Consiliul Județean creșterea salarială a fost susținută doar în proporție de 40% de la bugetul central. Este ignorat voit faptul că legea lasă la latitudinea consiliului județean sau local decizia de a crește salariile, în limitele prevederilor bugetare, pe principiul descentralizării și a remunerației după performanță. Astfel nu se impunea ca în cazul angajațiilor Consiliului Județean ( inclusiv președinte, vice-președinte) să se meargă la limita superioară a salarizării fără a putea susține această creștere până la sfârșitul anului. Iar susțirea cu 40% a fondurilor de salarii de către Guvern înseamnă infinit mai mult decât tăierea cu 25% a salariilor pe care a practicat-o Guvernul PDL.

Gheorghe Flutur se plânge că nu a fost însoțit la miting-ul pentru susțirea autostrăzii Iași – Tg. Mureș. Însă cei pe care îi aștepta erau conștienți de ridicolul și inutilitatea demersului dat fiind faptul că în același timp, la Câmpulung Moldovenesc, ministrul trasporturilor dădea asigurări că în toamnă se va demara procedura de achiziție a proiectării și execuției acestei autostrăzi- ceea ce s-a si confirmat.

Același lider PNL are și o revelație pe care o împărtășește guvernului și anume ideea ca administrațiile locale să primească redevențe pentru resursele locale: lemn, iarbă, apă. Ar fi foarte bine, dar ne întrebăm cum de nu a avut această idee, pe care o putea pune ușor în practică, pe când era ministru. Atunci s-a mulțumit doar cu inventarea gripei aviare și cu exterminarea păsărilor domestice.

În altă intervenție, deja stereotipă, se afirmă că guvernul actual nu sprijină județul. Că acesta se dezvoltă doar prin proiectele autorităților locale. Dar aceste proiecte de cine sunt finanțate?  Nu de guvernul actual prin PNDL sau indirect prin Ministerul fondurilor europene care, prin acreditarea tuturor autorităților de management, a făcut posibilă accesarea fondurilor europene ( fapt nerealizat de Guvernul Cioloș) ?

Se plânge dl. Flutur că d-na Grațiela Gavrilescu, ministrul mediului, nu a consultat administrația locală, când a afirmat că se încearcă restrângerea ariilor protejate. El trece ipocrit peste faptul că prin această măsură se caută găsirea unei soluții pentru finalizarea partiei de schi de la Câmpulung Moldovenesc- proiect al unui primar din același partid cu dumnealui.

Culmea este atinsă de Gheorghe Flutur în afirmația că Mărul de Falticeni este brandul său de suflet pe care l-a susținut mereu. Cum? Consiliul Județean nu a locat nici un leu pentru Târgul Mărului–  eveniment susținut în totalitate de primăria Fălticeni,  liberalii mulțumindu-se, ca întotdeauna la acest târg, cu o ușoară baie de mulțime.

În acest ritm nu ne-ar mira ca președintele PNL Suceava să-și asume și meritul pentru cele anunțate de AJOFM că în luna octombrie șomajul în Suceava s-a diminuat cu 0,08%”.

Departamentul de comunicare PSD

24.10.2017

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava