MOPAN Suceava

România este campioană mondială la robotică datorită echipei de tineri „AICitizen” a Colegiului Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, care a câștigat competiția First Tech Challenge desfășurată în Houston SUA. Echipa focșăneană, coordonată de profesorul Tiberiu Oprea, s-a înscris, recent, în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”, desfășurată la nivel național de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Tehnologia și inovația românească au fost urcate pe podium alături de echipele „The Clueless” din San Diego, California, și „Texpand” din Cape Town, South Africa. Competiția First Tech Challenge este recunoscută la nivel global pentru complexitatea provocărilor sale, care testează nu doar abilitățile tehnice ale participanților, dar și capacitățile lor de lucru în echipă și de rezolvare a problemelor. La Campionatul Mondial de robotică din SUA au participat peste 200 dintre cele mai bune echipe de robotică din lume.

Reușita tinerilor nu este doar o victorie pentru Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza”, ci și pentru întreaga țară, demonstrând potențialul tinerilor români de a excela la nivel înalt în domenii tehnologice avansate. Prin această realizare, echipa și-a consolidat reputația de inovatori și a adus un nou prestigiu României pe scena mondială a roboticii. Echipa „AICitizen” este formată din 12 elevi: Irina Curcă, Elisa Elena Baciu, Petru Stoica, Raul Ştefan Buşilă, Marius Bogdan Hanu, Rami Stănilă, Cosmin Daniel Lupu, Călin Matei Sandu, Ştefania Găină, Rareş Costin Constantinescu, Bianca Maria Gorgan şi Tudor Deian Bernovici.

Victoria lor aduce în prim-plan importanța investițiilor în educație și în sectoarele de înaltă tehnologie, arătând cum tânăra generație poate să transforme România într-un hub tehnologic de recunoaștere internațională. Această realizare reprezintă un semnal puternic pentru toate părțile interesate – guvern, sectorul privat și instituțiile educaționale – să sprijine și să investească în talentele viitorului.

Pe lângă performanțele obținute, cei 12 elevi s-au înscris în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”, subliniind viziunea și responsabilitatea pe care o poartă față de viitorul țării, întărind mesajul că inovația și educația sunt chei esențiale pentru progresul și prosperitatea națională.

Campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României” a fost lansată în spiritul sărbătoririi unității și identității naționale și își propune să aducă în prim-plan poveștile și realizările celor mai remarcabili copii și tineri din România, care, prin pasiunea, dedicarea și talentul lor, au reușit să se facă remarcați la nivel național și internațional.

Cei 100 de tineri care ne fac mândri că suntem români și care s-au remarcat prin performanțe deosebite vor fi incluși în primul catalog al excelenței românești, care va fi lansat la finalul acestui an.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
PSD - Gheorghe Soldan
Dreapta Unita - Marian Andronache
Dreapta Unita - Cristian Ilie Timoficiuc
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava