Concert pascal
MOPAN Suceava

Miercuri, 7 februarie 2024, ora 18:00, Alianța Franceză din Suceava vă invită la o nouă întâlnire online dedicată promovării cântecului francez și francofon, în cadrul activității „Le chanteur du mois/Cântărețul lunii”. Invitata lunii februarie este talentata Lise Martin, o artistă cu o carieră muzicală remarcabilă și un stil personal. Cu o voce ce pare să fi traversat timpul, Lise Martin reușește să atingă corzile sensibile ale ascultătorilor săi cu putere și tandrețe. Compozițiile și versurile sale se nasc din întâlnirea dintre chanson à texte și muzica folk, rezultând un stil muzical original și familiar în același timp, în care se pot recunoaște influențele unor artiști precum Barbara, Joan Baez sau Leonard Cohen.

Laureată a Finalei Naționale a concursului Chanson Francophone 2011, organizată de CSO, Lise Martin a fost selectată la Grand Zebrock 2012 și a primit ex-æquo Premiul special al Juriului la concursul Tremplin Chanson Reims-Oreille 2013. De asemenea, a obținut Premiul I la categoria Autor-Compozitor-Interpret din cadrul concursului Love Music 2013, iar la cea de-a 19-a ediție a Tremplin Vive la reprise a câștigat Marele Premiu, Premiul Publicului, precum și premiile Ecoutez-voir (Belgia) și Chanson de Parole (Barjac).

După un prim album în 2010, intitulat Gare des Silences, Lise Martin a lansat un dublu album, Déments Songes, în 2014, care a fost semifinalist la premiul Georges Moustaki 2015 și a fost apreciat de mai multe mediateci din Franța.

După numeroase concerte în Franța, Belgia și Elveția, Lise Martin a fost aleasă să deschidă concertele lui Dominique A la Salle Jacques Brel din Pantin, în februarie 2016, ale lui Cali, în februarie 2017, la Théâtre des Mazades din Toulouse, precum și ale lui Jane Birkin, la teatrul Alexandre Dumas din Saint Germain en Laye, în octombrie 2017.

Al treilea său album, lansat în mai 2019, intitulat Persona, explorează diferite aspecte ale vieții, întrebându-se despre rolul pe care fiecare îl joacă pentru a-și găsi locul în lume. Pentru a explora mai mult din universul muzical al lui Lise Martin, puteți vizita site-ul său oficial: https://lisemartin.fr/.

Alianța Franceză din Suceava vă invită să descoperiți și să apreciați originalitatea și diversitatea abordării muzicale a lui Lise Martin în cadrul acestei întâlniri cu muzica franceză. Pentru a participa la această activitate online, vă rugăm să accesați link-ul https://meet.google.com/vym-vwqv-xjm disponibil și pe pagina de Facebook și pe site-ul Alianței Franceze din Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava