Concert pascal
MOPAN Suceava

Miercuri, 10 ianuarie 2024, ora 18:00, Alianța Franceză din Suceava vă invită la o nouă întâlnire online dedicată promovării cântecului francez și francofon, în cadrul activităţii „Le chanteur du mois/Cântărețul lunii”.

Invitatul lunii ianuarie este talentatul Laurent Louvel, un artist cu o carieră muzicală fascinantă și variată. Laurent Louvel, născut în anii ’70, și-a început călătoria muzicală la vârsta adolescenței, când a învățat să cânte la chitară. Primele sale experiențe pe scenă au avut loc în anii ’90, când a făcut parte dintr-o trupă de rock care interpreta cover-uri. A urmat apoi o perioadă în care a evoluat în trioul  Folie Douce, unde Louvel a început să se afirme și ca solist.

În anul 1995, Laurent Louvel a fondat cvartetul Laurent LOUVEL & Cie, marcând o nouă etapă în cariera sa. Cu această formaţie muzicală, artistul a străbătut cafenelele-concert și sălile mai mici din departamentul Isère, încorporând în repertoriul lor și compoziții originale. Debutul discografic a avut loc în 2000, cu albumul Ainsi va le Monde…, care cuprinde 12 piese.

Începând cu anul 2001, Louvel a colaborat cu muzicieni profesioniști, extinzându-și prezența scenică în diferite formule, de la duo la cvintet. Până în prezent, a susținut peste 400 de concerte în sudul Franței, în special în regiunea Auvergne-Rhône-Alpes. Artistul a lansat urmatoarele trei albume albume: Portraits (2004), Tout est en toc ! (2009) și Ventre à terre ! (2013), ultimul fiind elogiat de către revista FrancoFans și de site-ul Nos Enchanteurs. Pe 10 noiembrie 2023, artistul şi-a lansat cel de-al cincilea album, Bienvenue sur Terre, care include 13 piese.

Laurent Louvel este cunoscut pentru abordarea sa muzicală eclectică, incorporând elemente de folk-rock, reggae, swing și „finger-picking”. Cu versuri pline de umor, tandrețe și autoironie, artistul surprinde trăsături ale societății noastre. Pentru detalii suplimentare și pentru a vă bucura de creația lui Laurent Louvel, puteți vizita site-ul său oficial: www.laurentlouvel.com.

Alianța Franceză din Suceava vă oferă oportunitatea de a descoperi și aprecia originalitatea și diversitatea abordării muzicale a lui Laurent Louvel în cadrul deja tradiţionalei întâlniri cu muzica franceză Le chanteur du mois. Linkul de participare la această activitate online este https://meet.google.com/nkr-pkax-bvq și este disponibil atât pe adresa de Facebook, cât şi pe site-ul Alianței Franceze din Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava