MOPAN Suceava

În runda a IV-a a Ligii Naționale de handbal masculin, CSU Suceava a avut din nou parte de un meci tare, după cel cu HC Odorhei, în sala LPS poposind sâmbătă 17 septembrie HC Dobrogea Sud Constanța. Echipa ”veteranilor” de pe litoral pierduse surprinzător în prima etapă acasă cu Poli Timișoara, pentru ca apoi să-și treacă în cont două victorii consecutive. În schimb, gazdele sucevene au debutat cu dreptul, victorie cu CSM Făgăraș și apoi două eșecuri la rând cu HC Adrian Petrea Reșița și HC Odorhei.

Ca întotdeauna, duelurile dintre ”răzeșii” suceveni și ”marinarii” constănțeni au fost aprige, diferența fiind făcută de inspirația de moment. De această dată, experiența superioară a oaspeților a fost decisivă într-un joc cu un final incandenscent.

HC Dobrogea Sud Constanța a preluat conducerea ”ostilităților” încă din start, ei conducând în minutul 12 cu 5-2 după o serie de aruncări peste poartă ale sucevenilor. Portarul universitarilor suceveni, George Șelaru au avut apoi câteva intervenții deosebite și gazdele au egalat la 9 în minutul 19. După aceste 20 de minute de joc s-a putut observa faptul că oaspeții știu jocul, iar arbitrii le mai protejează oasele din când în când și le mai ascultă ”păsurile” unor legende ca Rudi Stănescu, Buricea, Toma sau Cutura. Oricum, evoluția sârbului în vârstă de 41 de ani a fost una de senzație, el conducând impecabil jocul dobrogenilor.

La pauză în disputa dintre CSU Suceava și HC Dobrogea Sud scorul a fost 13-15, elevii antrenorilor Adrian Chiruț și Iulian Andrei ridicându-se la nivelul jucătorilor constănțeni.

În partea secundă s-a mers cap la cap, CSU Suceava fiind de fiecare dată cun un gol în spatele celor de la HC Dobrogea Sud Constanța. Din păcate, în pofida eforturilor lor, jucătorii formației gazdă nu au avut luciditate tocmai în momentul în care ar fi putut egala, lucru care le-ar fi dat un moral excelent într-un joc deosebit de tensionat. Polocoșer și apoi Petrea, au executat aruncări nepotrivite și nepregătite exact în situații când tabela de marcaj ar fi putut consemna egalitatea.

Echilibrul s-a rupt în minutul 52, când în urma unui atac al gazdelor a avut loc un incident între suceveanul Polocoșer și sârbul Nikolic. Arbitrii i-au arătat cartonașul albastru jucătorului echipei gazdă, acesta fiind eliminat din joc și automat suspendat pentru meciul viitor. Discuțiile în contradictoriu care au durat minute în șir i-au ”scos din mână” pe suceveni care au cedat clar pe final cu 28-35, sârbul Cutura fiind de neoprit.

CSU Suceava arată cu siguranță mai bine față de anul trecut, are un tonus mai bun și în realitate, un lot mai valoros. Din păcate, se poate observa încă lipsa de experiență în fazele importante ale jocurilor. Adevărul este că CSU Suceava a evoluat, în afară de partida cu CSM Făgăraș, împotriva unor handbaliști cu mare experiență competițională daca vine vorba să-i numim pe Rohozneanu și Vaidasigan, a lui Talas și Kuzmanovski sau a lui Toma și Cutura, ultimul deosebit chiar la 41 de ani. Fără Cristian Bursuc și mai ales fără Gabriel Burlacu, CSU Suceava nu se poate măsura cu ”forțe” din handbalul românesc, deși a încercat. Trebuie mai multă claritate, responsabilitate și concentrare în partidele cu formațiile care trebuie învinse. Nimic de comentat pentru efortul depus de handbaliștii suceveni și un cuvânt bun pentru suporterii grupării CSU Suceava. Din nefericire au apărut și câțiva susținători care folosesc un limbaj nepotrivit la meciurile de handbal, chiar dacă arbitrii te exasperează, jucătorii din teren nu au nicio vină și își apără cum pot șansele.

Arbitrii din jocul cu HC Dobrogea Sud Constanța au judecat și ei cu altă măsură câteva faze din meci, bineînțeles împotriva gazdelor, dar nu au făcut ”praf” disputa așa cum au făcut-o arbitrii olteni din jocul cu HC Odorhei.

HC Dobrogea Sud Constanța: Stănescu, Sjian – Dalibor Cutura 9, Laurenţiu Toma 9, George Buricea 4, Branko Angelovski 3, Zoran Nikolic 2, Pedrag Vujadinovic 1 şi Nikola Crnoglavac 1.

CSU Suceava: Șelaru, Cr.Tcaciuc – Ciubotariu, I.Tcaciuc, Olariu, Alexa, Costea, Mitrea (3), Șoldănescu, Preda (4), Sipka (6), Puljzovic (4), Baican (4), Petrea (2), Târzioru (5).

În etapa a V-a, CSU Suceava va juca sâmbătă, 24 septembrie pe terenul grupării Dunărea Călărași.

Rezultate consemnate în etapa a IV-a:

HC Odorhei – CSM satu Mare        29-23

CSU Suceava – HC Dobrogea Sud Constanța            28-35

HC Adrian Petrea Reșița – Dunărea Călărași              27-17

Potaissa Turda – Steaua                   33-26

Au mai rămas de disputant partidele: Poli Timișoara – Dinamo, CSM Făgăraș – HC Vaslui și CSM București – CSM Focșani.

Clasament

1. HC Odorhei     4             4             0             0             116-102                12

2. Potaissa Turda                4             3             0             1             134-109                9

3. HC Dobrogea Sud          4             3             0             1             123-98   9

4. Dinamo            3             3             0             0             98-85                     9

5. HC „Adrian Petrea” Reşiţa          4             2             0             2             100-97   6

6. Dunărea Călăraşi           4             2             0             2             102-109                6

7. HC Vaslui        3             2             0             1             86-99     6

8. CSM Focşani   3             1             1             1             78-80     4

9. Steaua              Bucureşti              4             1             1             2             116-121                4

10. CSM Bucureşti             3             1             0             2             86-82     3

11. 12. Poli Timişoara        3             1             0             2             79-82     3

12. CSU Suceava               4             1             0             3             109-112                3

13. CSM Satu Mare           4             0             0             4             103-128                0

14. CSM Făgăraş                3             0             0             3             68-94     0.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava