Concert pascal
MOPAN Suceava

Centrul de Informare EUROPE DIRECT – ”Bucovina” Suceava, care funcționează începând cu 1 ianuarie a acestui an în municipiul Suceava, acordă informații și răspunsuri la întrebările privind Uniunea Europeană pe care cetățenii le adreseaza direct, prin e-mail sau telefon.
Pornind de la faptul că un Centru EUROPE DIRECT fără vizitatori este ca o bibliotecă fără cititori, echipa Europe Direct Suceava duce o campanie continuă de promovare a misiunii Centrului în interesul sucevenilor. Dacă în luna ianuarie numărul vizitatorilor centrului a fost foarte scăzut (17), s-a constatat o creștere în luna februarie (80) și cu siguranță că până la sfârșitul lunii martie numărul va depăși cu mult 100 de vizitatori efectivi sau virtuali.
Principalele domenii de interes ale celor care au vizitat Centrul sunt: finanțările europene active; marketingul instituțiilor publice și a turismului în Europa; politicile Uniunii Europene; accesarea fondurilor structurale; ecologie peisagistică și protecția mediului; arhitectură, grafică și reprezentarea formelor și metodelor tradiționale; cultură, artă; proiecte cu tematică artistică; fotografie; colaborare transfrontalieră, protecția naturii și reciclarea ecologică; amenajarea spațiilor verzi; cum se poate căuta un loc de muncă în Uniunea Europeană.
Un segment aparte îl constitue întrebările și solicitările de informații ale elevilor și cadrelor didactice: activităţi și concursuri la care pot participa levii şi studenţii suceveni; implicarea copiilor în acțiuni de voluntariat, cu acordarea unor diplome recunoscute la nivel european; proiecte pentru învățare non-formală; proiecte la care pot participa cadrele didactice; realizarea de proiecte privind cetățenia activă, cu implicarea elevilor din școlile sucevene; educația elevilor privind mediul, drepturile copilului. Au fost și întrebări punctuale, de exemplu, proiectele pe care le-ar putea accesa un tânăr psiholog roman sau care să reflecte tradițiile ancestrale ale satului românesc.
Reprezentanții Centrului de Informare EUROPE DIRECT – ”Bucovina” Suceava răspund la întrebările adresate de cetățeni, direct sau prin e-mail. Răspunsul la întrebările cetăţenilor se formulează de către echipa Centrului sucevean sau prin consultarea largă a reţelei europene.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava