MOPAN Suceava

GRAMPET Group, cel mai mare grup feroviar şi operator logistic privat din România şi din Europa Centrală şi de Sud-Est va inaugura vineri, 31 mai, cel mai mare terminal de transbordare a cerealelor din Europa, situat în comuna suceveană Dorneşti, la frontiera cu Ucraina. Evenimentul de inaugurare a Terminalul de transborbare a produselor agricole de la Dornești  va avea loc la ora 11.00 la Gara Dornești.

”România  a avut și are un rol major în funcționarea culoarelor de solidaritate din țările Uniunii Europene pentru a facilita tranzitul exporturilor de cereale din Ucraina, esențiale în vederea asigurării securității alimentare în zone slab dezvoltate din Africa și Asia, dar și a fluxurilor comerciale la nivel global. Acesta ar fi al cincilea terminal operat de către GRAMPET Group prin compania  fanion Grup Feroviar Român. Investiția marchează un nou capitol în eforturile grupului de a eficientiza infrastructura feroviară din regiune și de a sprijini reconstrucția Ucrainei”, a transmis Gruia Stoica, președinte GRAMPET Group.

La eveniment sunt așteptați să participe premierul României, Marcel Ciolacu și președintele Senatului, Nicolae Ciucă. Printre cei care și-au confirmat prezența la eveniment se numără Ruslan ZAPARANIUK- Șeful Administrației Regionale de Stat Cernăuți, Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, Ihor PROKOPCHUK – Ambasador Ucraina în România, Mircea ABRUDEAN- Secretarul General al Guvernului, Adrian VEȘTEA- Ministrul Dezvoltarii și Administrației Publice, Radu OPREA – Ministrul Economiei Antreprenoriatului și Turismului, Irinel SCRIOSTEANU- Secretar de Stat Ministerul Transporturilor, Marcel Simion MUTESCU- Președinte Autoritatea Vamală.

sursă foto: www.forbes.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava