Concert pascal
MOPAN Suceava

La data de 1 august ora 20.40, polițiștii Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta, în timp ce desfășurau activități de control pe DN 17 Pojorâta, pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori și a faptelor ilegale derivate din exploatarea, depozitarea, prelucrarea primară, transportul și comercializarea materialului lemnos din fondul forestier național, au oprit ansamblul de vehicule format din autoutilitară și semiremorcă, condus de către un bărbat din Frumosu care a prezentat pentru control documentele solicitate, stabilind că sunt în termenul de valabilitate.   În continuarea activității s-a procedat la verificarea în aplicația S.U.M.A.L 2.0 a numărului de înmatriculare, reieșind că ansamblul auto transporta cantitatea de 54, 125156 mc cherestea tivită. Întrucât existau suspiciuni cu privire la diferența de material lemnos existentă pe semiremorca și cea înscrisă în aviz de însoțire, a fost solicitat sprijin de specialitate lucrătorilor O.S. Pojorâta, transportul fiind indisponibilizat. La data de 02.08.2023, s-a procedat la inventarierea cu exactitate a cantității de material lemnos transportat cu autoutilitara și a rezultat cantitatea de 57,417 mc cherestea tivită diferite diametre, înregistrându-se o diferență de volum de 3,291844 mc, transportată în plus față de cantitatea înscrisă în avizul de însoțire. S-a procedat la sancționarea contravențională a persoanei juridice transportatoare din Câmpulung Moldovenesc și la confiscarea fizică a cantității de 3,291844 mc în valoare de 3.045 lei.

La data de 02.08.2023, în jurul orelor 15:30, polițiștii Secției 14 Poliție Rurală Vama, în timp ce desfășurau activități de control pe D.N. 17 Vama, pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori și a faptelor ilegale derivate din exploatarea, depozitarea, prelucrarea primară, transportul și comercializarea materialului lemnos din fondul forestier național, au oprit ansamblul format din cap tractor și semiremorca, în care se afla încărcată cherestea tivită – specia molid. Conducătorul auto s-a conformat și a prezentat pentru control documentele personale și ale ansamblului, stabilind că sunt în termenul de valabilitate. Prin intermediul aplicației Sumal 2.0 a fost verificat transportul, aplicația generând faptul că există un aviz emis la data de 02.08.2023, pentru cantitatea de 44,50 mc cherestea rășinoase specia molid. Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material transportată, ansamblul a fost condus la Depozitul de Bușteni Dragoșa, unde a fost inventariată, ocazie cu care a reieșit cantitatea de 47,16 mc cherestea tivită specia molid, cu luarea în considerare a toleranțelor legale, astfel rezultând în plus cantitatea de 2,66 mc cherestea tivită rășinoase .

Având în vedere aspectele constatate, cantitatea de 2,66 mc cherestea rășinoase în valoare de 2.460 lei,  a fost confiscată iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu suma de 2.000 lei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava