Concert pascal
MOPAN Suceava

Cinci tineri din Fălticeni acuzaţi de trafic de minore, pe care le puneau să se prostitueze, au fost săltaţi miercuri de procurorii DIICOT Suceava. Potrivit unui comuncat de presă, cercetările în acest caz au început la data de 25 martie 2013, când poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că A. M.-O., de 26 ani, B. A. –P., de 24 ani, A. C.–V., de 22 ani, A. C.-Ș., de 20 ani și F. C.–R., de 18 ani, toți din municipiul Fălticeni, au preocupări pe linia traficul de minori. Astfel, în cauză s-a propus efectuarea urmăririi penale de către procuror, fiind înregistrate douădosare penale la D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „trafic de minori”.

În urma cercetărilor activităţilor operative complexe desfăşurate în cauză, s-a stabilit că în perioada ianuarie 2012 – aprilie 2014, suspecții (care au acţionat, după caz, împreună sau separat), profitând de starea vădită de vulnerabilitate și sub promisiunea câștigării unor sume mari de bani în mod facil, au desfăşurat activităţi infracţionale ce au constat în recrutarea, transferarea și găzduirea unor tinere minore, provenite din medii vulnerabile, cu situaţii materiale/financiare/sociale dificile (familii ce le asigurau un grad redus de ocrotire) și experienţă de viaţă redusă, în scopul exploatării acestora prin determinare sau obligare la practicarea prostituţiei în folosul lor. Succesul traficanţilor în activităţile de punctare şi recrutare a tinerelor era ”asigurat” de comportamentul acestora, care iniţial era unul manierat, manifestând disponibilitatea începerii unei relaţii serioase de prietenie, dar care urmăreau în realitate obţinerea încrederii tinerelor respective”, se precizează în comunicatul de presă al DIICOT Suceava.

Minorele au acceptat propunerile, având în vedere lipsa unei alte alternative, iar în măsura în care iniţial sau ulterior deveneau reticente, li se adresau ameninţări verbale sau erau agresate fizic sau moral.

În acest mod au fost racolate un patru minore, cu vârste cuprinse între 15 -16 ani. Raporturile sexuale aveau loc în apartamente închiriate de traficanți, la locuința clienților, în autoturisme sau locații de cazare din zona municipiului Fălticeni sau a localităților limitrofe, de fiecare dată acestea fiind sub supravegherea suspecților. Sumele de bani, cuprinse între 50 și 200 lei, erau încasate de către traficanți, victimelor fiindu-le cumpărate țigări și eventual alte produse alimentare.

Astfel, în cursul zilei de marţi, 10 noiembrie a.c. lucrătorii B.C.C.O. Suceava – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane sub coordonarea procurorului din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava, au organizat o acțiune, pentru a pune în executare un număr de 5 mandate de aducere. „Au fost identificați trei suspecți, care au fost conduși la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava în vederea audierii, ceilalți doi fiind plecați în străinătate.
În urma probatoriului administrat, procurorul de caz a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de doi suspecți și reținerea acestora pe o durată de 24 de ore, urmând a fi propusă la instanța competentă arestarea preventivă pe o durată de 30 de zile”, se mai precizează în comunicatul de presă.
Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activități infracționale, identificării și tragerii la răspundere penală a tuturor participanților.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava