Concert pascal
MOPAN Suceava

Consiliul Județean Suceava a primit două premii speciale în cadrul Galei Turismului Românesc pentru proiectele de reabilitare a Cetății de Scaun și de modernizare a Aeroportului „Ștefan cel Mare”. Gala Turismului Românesc s-a desfășurat joi seara la București, evenimentul fiind organizat de Federația Patronatelor din Turismul Românesc, în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Turism și Fashion Tv. În cadrul galei au fost premiate cele mai reprezentative locații și servicii de turism din România, fiind acordate și premii de excelență pentru realizările remarcabile ce contribuie la dezvoltarea și promovarea turismului. Consiliul Județean Suceava a primit două astfel de premii de excelență, pentru cele două obiective reabilitate și modernizate din fonduri europene, Cetatea de Scaun și Aeroportul Ștefan cel Mare. Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat astăzi că administrația județeană este onorată de recunoașterea la nivel național a celor două obiective.

„Eforturile sunt răsplătite prin aprecieri și acesta este un lucru bun. Dar pentru mine cel mai important lucru e că sunt răsplătite prin pasageri, la aeroport, și prin vizitatori, la Cetatea de Scaun. La finalul acestui an aeroportul va avea peste 58.000 de pasageri, iar numărul de turiști din municipiul Suceava a depășit orice cifră istorică. Peste 130.000 de turiști au vizitat Suceava, cea mai mare parte după deschiderea Cetății de Scaun și a Muzeului de Istorie. Și putem spune că pe lângă monumentele UNESCO, mănăstirile din Bucovina, la oferta județului se adaugă ca locuri de atracție Cetatea de Scaun și Muzeul de Istorie, și multe alte edificii, iar poarta de intrare în județul Suceava și în Bucovina devine Aeroportul Ștefan cel Mare”, a spus Gheorghe Flutur.

Președintele Consiliului Județean a subliniat că inclusiv aceste premii îl obligă pe el personal să înceapă proiectul pentru construcția unui nou terminal la Aeroportul „Ștefan cel Mare” pentru un număr mai mare de pasageri, dar și să continue demersurile pentru creșterea numărului de zboruri. Flutur a precizat că în ceea ce privește Cetatea de Scaun prioritățile sunt preluarea parcului Șipote și amenajarea lui, consolidarea și reabilitarea statuii lui Ștefan cel Mare, dar și crearea unei noi căi de acces dinspre zona Salcea pentru deblocarea traficului. „Aceste premii au reprezentat un debut bun pentru Bucovina la Târgul de Turism al României de la București. Mulțumesc tuturor celor care au contribuit la realizarea acestor edificii. Împart aprecierile și premiile cu ei”, a declarat Gheorghe Flutur. Județul Suceava participă în aceste zile la Târgul de Turism al României, în cadrul căruia este promovat proiectul Crăciun în Bucovina.


Tot în cadrul Galei Turismului Românesc, un alt premiu special a fost acordat pentru mocănița „Huțulca” din Moldovița. Premiul i-a fost înmânat proprietarului mocăniței, Georg Hocevar.
Gheorghe Flutur a ținut să declare că premiul acordat mocăniței „Huțulca” îl obligă să extindă colaborarea cu cei de la CFR, precizând că a făcut deja demersurile pentru preluarea tronsonului de cale ferată de la Moldovița la Vama, pentru a fi montată o a treia linie astfel încât să poată fi folosită pentru mocăniță.

CJ Suceava a fost premiat pentru proiectele de la Cetatea de Scaun și Aeroportul Ștefan cel Mare în cadrul Galei Turismului Românesc, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Turism
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava