Concert pascal
MOPAN Suceava

Istoricul sucevean Daniel Hrenciuc susține că astăzi, 9 mai, generațiile tinere se raportează mai mult la Ziua Europei celebrată din 1950 decît la Ziua Independenției de Stat a României marcată din 1877.

Profesorul a declarat, la Radio Top: „Dacă s-ar face un sondaj s-ar confirma că generațiile tinere știu prea puțin de independență, ceea ce este de nepermis în istoria românilor, pentru noi, ca cetățeni români. În schimb, se raportează foarte mult la Ziua Europei, ceea ce e foarte bine. În perioada comunistă și chiar în deceniile de după 1990, s-a bătut mult moneda pe Ziua Independenței și a fost foarte bine din punctul meu de vedere. Ne raportam la un eveniment extrem de important. Independența unui stat, în cazul de față a României este un act politic extraordinar de important, de esență și de reper în devenirea unui stat”.

Doctorul în istorie Daniel Hrenciuc a mai spus că, din păcate, istoria a intrat într-un declin extraordinar de accentuat în România și a adăugat: „Numărul orelor de istorie este cel mai mic în cazul României. Nici Bulgaria, nici Albania, nici o altă țară nu are ore de istorie atît de puține cum are România, între una și patru pe săptămînă. Nici o altă țară nu acordă o atenție atît de puțină istoriei. Se vede cît de mult au studiat istoria și cît de bine stau la acest capitol reprezentanții noștri, miniștrii, cei care se promovează în spațiul public. Și asta este destul de dureros”. Daniel Hrenciuc este profesor la colegiile naționale <Ștefan cel Mare> din Suceava ș<Eudoxiu Hurmuzachi> din Rădăuți și inspector de istorie.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava