Concert pascal
MOPAN Suceava

O delegație a județului Suceava condusă de directorul general al Muzeului Național al Bucovinei, Emil Ursu, a depus astăzi o coroană de flori la statuia lui Ștefan cel Mare din Vaslui la împlinirea a 548 de ani de la bătălia de Podu Înalt. Anul acesta manifestările s-au desfășurat la statuia lui Ștefan din centrul Vasluiului deoarece monumentul de la Podul Înalt este in restaurare.

Bătălia de la Vaslui cunoscută și sub numele de Bătălia de la Podul Înalt, a avut loc în data de 10 ianuarie 1475, lângă orașul Vaslui, între armatele aliate creștine moldo-maghiaro-polone sub comanda lui Ștefan cel Mare și oastea otomano-munteană sub conducerea lui Suleiman Pașa. În pofida diferenței mari de forțe, turcii au suferit o înfrângere zdrobitoare, pierzând (după spusele unor cronicari) o mare parte a armatei. A fost considerată cea mai mare înfrângere a islamului în fața unei armate creștine, Ștefan cel Mare fiind numit eroul creștinătății.

Coroană de flori depusă de autoritățile sucevene la statuia lui Ștefan cel Mare de la Vaslui (foto), 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava