Concert pascal
MOPAN Suceava

Un enoriaș sucevean reclamă că slujba Utreniei din noaptea Învierii de la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou”a fost scurtată și îi cere arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, să ia măsuri. ”Cu mila Domnului, particip des la slujbele din Catedrala Arhiepiscopală. Vreau să vă semnalez unele aspecte privind slujbele din Catedrala Arhiepiscopală. Am rămas surprins de faptul că slujba Utreniei din noaptea Învierii a fost scurtată (de ex: ecteniile dintre cântările Canonului Învierii au lipsit). În slujbele din zilele de rând, există suprapuneri între diaconi și strană, uneori împiedicând înțelegerea textului. Sunt sigur că există motive obiective pentru această situație, dar, având în vedere caracterul special al unei Catedrale, s-ar putea totuși remedia aceste aspecte prin oficierea cât mai complet cu putință a slujbelor?”, a scris enoriașul.

”Slujba Utreniei s-a făcut ca la carte, fără însă ca slujba Canonului să se repete de trei ori și fără ectenii după fiecare cântare, doar cu ecfonisele speciale.  Uneori tipicul este mai îngăduitor și spune „Cum vrea cel mai mare”. Desigur, Canonul Învierii se va cânta toată Săptămâna Luminată în cadrul slujbelor. Dorința noastră a fost ca la Sfânta Liturghie să rămână cât mai mulți credincioși, ceea ce s-a și întâmplat. Vă asigur că la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou” slujbele se săvârșesc potrivit tipicului mănăstiresc”, a răspuns înaltul prelat.

Credincioșii mai pricepuți ca preoții. Un enoriaș reclamă că slujba Utreniei din noaptea Învierii de la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou”a fost scurtată. IPS Calinic: Slujba Utreniei s-a făcut ca la carte”, 6.4 out of 10 based on 25 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.4/10 (25 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava