Concert pascal
MOPAN Suceava

Credinciosul sucevean care a reclamat un preot că face ”sminteală” la Biserică și că le vorbește urât oamenilor  este supus oprobiului public. ”Îmi cer iertare pentru că vă răpesc din timpul sfinției voastre, dar avem și bucuria de a comunica cu Înaltpreasfinția voastră în acest mod … Vă mulțumesc pentru toate răspunsurile, ne zidesc și ne întăresc în credință …. Dar pentru unii este foarte mare tulburare și în parohii se face tulburare și aproape îl exclud pe acel creștin care scrie o întrebare către sfinția voastră. Deci să înțelegem că trebuie să stăm cu capul plecat și muți dacă este în pericol credința și formarea copiilor noștri dintr-o comunitate pentru că cineva ne amenință sau se răzbună pe apropiați pentru că nu stăm indiferenți … S-a ajuns la învrăjbire între creștini din acest motiv … Chiar ca creștini nu putem să avem libertate să mergem la o mănăstire la un duhovnic mai îmbunătățit ori la o altă parohie că ne e frică pentru că ne mustră sau …. cu toate că ne facem datoria față de parohia noastră … Iertați-mă, lucrul acesta se întâmplă în multe comunități …”, i-au scris oamenii arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic.

IPS Calinic: ”Bine este ca enoriașii să stea demni și nu cu capetele plecate ori muți, în jurul preotului paroh”

”Bine este ca enoriașii să stea demni și nu cu capetele plecate ori muți, în jurul preotului paroh. Iar dacă unii doresc mai mult, nu cred ca părintele paroh îi oprește pe credincioși să meargă la duhovnici cu viață sfântă, așa cum era părintele Paisie Olaru de la Sihăstria Neamțului sau mulți alții ca el. Dacă ar încerca să facă acest lucru, ar fi în detrimentul sfinției sale. Dar, repet, parohia trebuie susținută necondiționat!”, a  răspuns înaltul prelat.

Credinciosul sucevean care a reclamat un preot că face ”sminteală” la Biserică, supus oprobiului public. ”Să înțelegem că trebuie să stăm cu capul plecat și muți?”, întreabă enoriașii, 5.7 out of 10 based on 20 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.7/10 (20 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava