Concert pascal
MOPAN Suceava

Comuna suceveană Horodnic de Sus se află în dezvoltare accelerată. Potrivit primarului Valentin Luță, în prezent la nivelul localității sunt în derulare prin firma primăriei, HDS, contracte în valoare de aproape 20 de milioane de lei.  ”Nu a fost în istoria localității așa ceva”, a subliniat primarul.  Investițiile făcute în comună dar și măsurile luate de actuala administrație precum cele care vizează urbanismul a făcut ca localitatea să devină atractivă pentru cei care vor să-și mute domiciliul. ”Numărul de locuitori a început să crească. Încep să vină și să se stabilească la noi și oameni și din alte localități. E un lucru îmbucurător”, a menționat primarul.

El a  spus că cel mai important e că natalitatea este în creștere. ”În 2016 când am preluat mandatul aveam 518 copii iar acum avem 756. Acesta este cel mai important lucru.  Degeaba faci investiții dacă nu ai creștere demografică. Creșterea demografică e direct proporțională cu dezvoltarea, cu nivelul de trai. Investim milioane de euro dar ai pentru cine? La capătul străzii e cineva sau bate vântul?”, a spus Valentin Luță.

Pentru a face față creșterii numărului de copii primarul  vrea să reabiliteze școala veche și să o transforme în grădiniță. ”La grădinița cu program prelungit  am depășit numărul de locuri disponibile. Avem 45 de locuri și suntem la 53 de copii. Ne gândim să reabilităm  școala veche și să o facem  grădiniță. Numărul de copii a crescut peste așteptări”, a spus primarul comunei Horodnic de Sus. El a mai arătat că în prezent se află în reabilitare clădirea grădiniței cu program normal nr.2 pe un proiect de 1,8 milioane de lei prin Administrația Fondului de Mediu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava