Concert pascal
MOPAN Suceava

Vreme frumoasă și pentru prima dată în acest an câțiva spectatori fideli pe stadionul ”Unirea” la meciul de la finele săptămânii trecute dintre CSM Bucovina Suceava și CSU Alba Iulia. Partida a contat pentru etapa a V-a a Diviziei Naționale de rugby.

Gazdele, pregătite de antrenorul-jucător Marcel Crețuleac, pentru prima dată pe margine din cauza unei accidentări, au început foarte tare partida și în minutul 15 conduceau deja cu 12-0. Prinul eseu a fost reușit de fundașul sucevean Elisei care a profitat de o eroare a defensivei ardelene, iar cel de-al doilea a purtat semnătura aripii Bădăluță, el culcând balonul în terenul de țintă advers după o fază ca de manual. Doar una din cele două încercări a fost transformată de Sabin Crețu. Mai multe transformări și lovituri de pedeapsă au fost ratate în acest meci, cum spunea un hâtru din tribune, probabil că balonul a fost așezat de fiecate dată pe o păpădie.

Formația CSU Alba Iulia, care a venit la Suceava cu 0 puncte în clasament după patru jocuri, a dat dovadă de prezență de spirit și a revenit în joc. Spre lauda lor ai au izbutit nu mai puțin de trei eseuri consecutive pe fondul unei căderi inexplicabile a grupării sucevene. De la 12-0, scorul a devenit 12-17 în favoarea oaspeților ardeleni.

Veteranul echipei sucevene, Lucian Preutescu, a sunat adunarea și colegii săi mai tineri au răspuns prezent. După o fază colectivă, experimentatul jucător sucevean a marcat eseu chiar înainte de pauză și cum Sabin Crețu a transformat, scorul după prima repriză a fost 19-17 pentru CSM Bucovina Suceava în disputa cu CSU Alba Iulia.

Mobilizați de antrenori și încurajați de spectatorii prezenți în tribune, sucevenii au arătat altă față în repriza secundă. Pentru a lămuri cumva lucrurile, Vasilică Ivanov a realizat un nou eseu pentru gazde în stilul său caracteristic. Sabin Crețu a transformat și scorul a ajuns la 26-17 în favoarea sucevenilor ân partida cu CSU Alba Iulia. Oaspeții au presat puternic pe final de meci în dorința de a obține primul lor punct din acest sezon competițional. Din păcate, ei au ratat o lovitură de pedeapsă din poziție bună și apoi au comis o greșeală pe un atac ân care aveau avantaj.

CSM Bucovina Suceava a pedepsit, dacă se poate spune așa, lipsa de experiență și același Lucian Preutescu a marcat ultimul eseu în urma unei acțiune colective. Scor final în partida CSM Bucovina Suceava – CSU Alba Iulia 31-17 și cinci puncte în urma unui efort considerabil. Un cuvând bun pentru tânăra gardă suceveană care arată reale perspectiv și o mare bucurie pentru revenirea spetatorilor în tribune.

Cum spunea la final unui din artizanii victoriei sucevene, Lucian Preutescu, important este faptul că echipa de rugby a Sucevei continuă să existe, pentru că rugbiul nu poate muri aici pentru sunt oameni deosebiți care continuă să sprijine jocul cu balonul oval până la final.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava