Concert pascal
MOPAN Suceava

În ultima etapă din acest an a seriei est a Diviziei A2 de volei masculin, CSM Suceava a întâlnit gruparea Gloria Buzău în sala ”Unirea”, sâmbătă 15 decembrie. Față în față s-au aflat probabil cea mai tânără echipă din eșalonul secund, contra celei mai experimentate.

La fel ca și în partidele anterioare, sucevenii au folosit în șaptele de bază, șase juniori și un singur jucător mai ”copt”, Gontariu. Tot la fel ca în meciurile precedente cei mai tineri s-au descurcat destul de bine, dar au prezentat din nou o emotivitate excesivă și o lipsă de nerv care probabil că vor veni odată cu creșterea în vârstă și cu acumularea de experiență competițională.

De partea cealaltă buzoienii au aliniat o echipă bună, însă cu jucători un pic prea ”veterani” pentru o grupare care are intenții de promovare în Divizia A1.

Primul set a început bine pentru gazde care au cucerit destul de multe puncte pe mâna lui Alexandru Rață. Pe parcurs însă, ei au intrat în vechea ”combinație” suceveană, greșeli de serviciu și de preluare și au cedat setul 15.

În setul al doilea, tinerii jucători suceveni au dat măsura talentului lor și au arătat că au potențial adevărat. Doar lipsa de experiență și norocul a făcut ca Gloria Buzău să câștige runde la 22. Setul al treilea fost unul fără istoric, voleibaliștii pregătiți de Tudor Orășanu cedând psihic. Dacă pentru cei mai tineri există o scuză pentru faptul că încă nu stăpânesc ”tertipurile” pishologice și de caracter, pentru ”veteranul” Gontariu, un sportiv sufletist de altfel, erorile de preluare sau de serviciu sunt greu de digerat.

Urmărind prima parte a campionatului seriei est a Diviziei A2 de volei masculin am constatat faptul că LPS Suceava are la dispoziție o echipă bună de juniori I care a propus formației de seniori câteva nume care pot ajunge departe. Rață, Cazacu, Verciuc sau Buhu. Ei trebuie să muncească în continuare, să-și păstreze seriozitatea și să progreseze ascultând sfaturile celor mai experimentați. De felicitat echipa CSM Suceava pentru că a aliniat la startul eșalonului secund al voleiului românesc doar jucători bucovineni.

Pentru CSM Suceava în partida cu Gloria Buzău au jucat: Marius Gontariu, Alexandru Rață, Vlad Buhu, Ștefan Verciuc, Eduard Cazacu, Tudor Ștreangă, Marius Bortă, Alexandru Roman, Răzvan Buiciuc.

În prima partidă din 2019, CSM Suceava va întâlni pe teren propriu în 26 ianuarie echipa Știința Bacău.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava