Concert pascal
MOPAN Suceava

CSU Suceava mai are o şansă de a evolua şi în sezonul viitor al Ligii Naţionale de handbal masculin, deşi a retrogradat, în cazul în care o echipă nu se va putea înscrie la startul ediţiei viitoare. După CSM Oradea şi CS Caraş-Severin acuză mari probleme financiare şi ar putea să se retragă din primul eşalon.
Cpotrivit regulamentului Federaţiei Române de Handbal, în cazul în care se eliberează un loc din Liga Naţională, acesta va fi ocupat de a treia clasată la turneul de baraj, în speţă CSU Suceava. Iniţial se aştepta doar confirmarea oficială că Oradea nu se înscrie în prima divizie, dar bihorenii ezită să-şi anunţe retragerea. Potrivit unor surse din anturajul formaţiei, echipa nu are bani pentru Liga Naţională, ba mai mult, bugetul a fost redus pentru a doua oară în ultimul an. Drept urmare, câştigătoarea seriei de vest a eşalonului secund a pierdut în această vară cei mai valoroşi jucători, iar singurele speranţe se leagă de atragerea unui sponsor privat.
“Zilele viitoare va fi o întâlnire importantă cu o persoană influentă din Oradea. Sper ca şi handbalul să se bucure de atenţie din partea celor care susţin sportul. Şi noi am făcut performanţă, am promovat în Liga Naţională cu victorii în toate partidele, iar la urmă ni s-a spus că nu sunt bani. Aşteptam ca să fie premiati şi jucătorii noştrii pentru că meritau. Este o decizie a conducerii care nu o comentez în nici un fel” a declarat antrenorul Sebastian Tudor.
Între timp, o echipă cu tradiţie în handbalul românesc riscă să părăsească Liga Naţională. Reşiţa a rămas din această vară fără sprijinul Consiliului Judeţean Caraş-Severin, singurul finanţator al echipei. Conform unor surse, 9 din cei 13 jucători aflaţi sub comanda lui Aihan Omer au părăsit deja gruparea bănaţeană.
„Este adevărat că am avut o şedinţă şi că am fost informaţi că nu mai există surse de finanţare la Consiliul Judeţean pentru echipa de handbal. Mai multe nu vă pot spune”, a declarat pentru Cristian Angyal, preşedintele clubului cărăşean.
În presa cărăşeană s-a vorbit despre un posibil investitor privat, sponsorul academiei de handbal „Adrian Petrea”, Cristi Pătru, dar acesta şi-ar permite cel mult o echipă de seniori în a doua ligă. “Eu aş ajuta cât pot de mult handbalul din Reşiţa, pentru că şi mie mi-ar părea rău să se desfiinţeze echipa asta, dar nu voi prelua HC Caraş-Severin”, a spus Cristi Pătru.
La CSU Suceava activitatea este ca şi suspendată. Universitarii tatonează timid piaţa de transferuri, fără a putea semna vreun contract. Singura certitudine în momentul de faţă este că pe 7 iulie va avea loc reunirea lotului.
Prima etapă a Ligii Naționale de handbal masculin este programată pe 30 august.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava