Concert pascal
MOPAN Suceava

Pe lângă faptul că este un joc distractiv, pokerul poate contribui și la dezvoltarea skill-urilor (abilităților) financiare din viața de zi cu zi. În poker trebuie să îți gestionezi un buget, să îți asumi riscuri și să iei decizii. Practic, același lucru se întâmplă și în viața de zi cu zi, astfel că poate fi făcută o paralelă și pot fi trase anumite concluzii.

Gestionarea bugetului este esențială în jocul de poker. De fapt, jucătorii profesioniști spun că dimensionarea bugetului are un rol esențial în succesul pe termen lung. Nu poți deveni un jucător de succes dacă nu știi cum să îți împarți bugetul. Variațiile apar inclusiv în activitatea celor mai buni jucători, însă dacă ți-ai împărțit bugetul în mai multe părți vei reuși să treci peste. O serie negativă nu poate ține la nesfârșit, dar dacă ai mizat o treime din buget s-ar putea să te frigi în scurt timp. În schimb, dacă mizezi cel mult 10% din buget, vei face față cu brio.

Așadar, pokerul te poate învăța cum să împarți un buget și cum să îl gestionezi. Iar acest lucru poate fi aplicat și în viața de zi cu zi. Specialiștii recomandă să știm încă de la începutul lunii pe ce se vor duce banii noștri. E indicat ca la început de lună să stabilim o sumă pe care vrem să o economisim, să știm deja care sunt banii care se vor duce pe nevoi și cei care vor fi redirecționați către plăceri.

Modul în care ne împărțim bugetul în viața de zi cu zi este important, iar a avea acest obicei ne poate face viața mai ușoară. Pentru o activitate și mai bună, putem folosi aplicații pe telefonul mobil, care să ne ofere o imagine mai clară asupra modului în care cheltuim banii.

În poker înveți să calculezi riscuri

Indiferent de versiunea aleasă (cash, MTT, Sit &Gos), atunci când îți testezi abilitățile la pokervei fi nevoit să iei o mulțime de decizii. Fiind un joc de abilități, rezultatul este influențat în mare măsură de deciziile pe care le iei. Ok, poți primi cărți atât de proaste încât vei fi nevoit să renunți rapid, însă și cu cărți care nu par promițătoare la prima vedere poți avea succes. De fiecare dată vei fi nevoit să calculezi riscuri și să te iei în calculPot Odds. Cei mai buni jucători fac calcule matematice la fiecare mână pe care o joacă. Pentru mulți dintre ei, aceste calcule vin firesc. Nu la fel este situația în cazul celor începători, care atunci când accesează diverse platforme de Jocuri Poker online pot utilizasoft-uri speciale care să îi ajute să calculeze Pot Odds, însă la mesele live lucrurile se complică.

Pokerul este în sine un risc, având în vedere că și adversarii sunt în aceeași situație ca tine. Riști să fii victima unui bluf dacă nu analizezi cu atenție ce se întâmplă la masă. Mai mult, când joci la un eveniment live e indicat să analizezi și comportamentul celorlalți adversari, să înțelegi limbajul trupului lor în anumite situații.

În viața de zi cu zi suntem, de asemenea, expuși unor riscuri. Sunt momente în viață în care trebuie să iei decizii aparent riscante. Din acest motiv, e indicat să calculezi care sunt riscurile și să vezi dacă merită sau nu. Spre exemplu, dacă îți dorești să faci anumite investiții la bursă, e bine să vezi care sunt riscurile și care sunt beneficiile, iar apoi să tragi linie și să ajungi la o concluzie.

Pokerul te învață să fii disciplinat

Pentru a avea succes pe termen lung la poker, disciplina este un element cheie. Dacă nu respecți strategia pe care ai stabilit-o, sunt șanse bune să nu ai succes pe termen lung. Cei care joacă haotic, care se înscriu la turnee cu taxa de participare mai mare decât le permite nivelul, cei care încearcă să joace la recuperare nu au succes pe termen lung. În schimb, cei care respectă strategia și sunt disciplinați au șanse mai mari de reușită.

Așadar, în poker poți învăța cum să fii disciplinat și să duci acest lucru și în viața de zi cu zi pentru a-ți duce skill-urile financiare la un nivel superior. Spre exemplu, cu disciplină poți evita să mai faci cumpărături haotice și impulsive. De multe ori oamenii au această tendință, însă o regulă care poate fi aplicată este cea în care să pui în coșul de la un magazin online produsul pentru 24 de ore. Iar dacă după acest interval încă îți mai dorești acest produs, înseamnă că merită să îl cumperi. Însă există și șansa ca 24 de ore mai târziu să îți dai seama că nu este atât de important pentru tine.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava