MOPAN Suceava

Administratorul societății este responsabil pentru toate acțiunile sau inacțiunile sale în conformitate cu obligațiile acestuia prevăzute de legislația aplicabilă și prevederile actului constitutiv al societății. Administratorul răspunde solidar cu privire la îndeplinirea hotărârilor adunărilor generale și activitățile predecesorii lui imediați. Neîndeplinirea oricărei obligații aflate în sarcina acestuia poate atrage răspunderea administratorului, caz în care un avocat specializat în dreptul corporativ și drept comercial în România vă poate oferi consultanță juridică cu privire la drepturile și obligațiile administratorului unei societăți în România și prevenirea oricărei situații care ar putea duce la răspunderea administratorului unei societăți în România.

Acțiunea în răspundere împotriva administratorului unei societăți în România reprezintă o prerogativă a adunării generale a asociaților și poate fi exercitată în situația în care administratorul nu ia acțiunile necesare pentru împiedicare producerii unui prejudiciu pentru societate. Cu toate acestea, în astfel de cazuri trebuie să se dovedească faptul că administratorul putea lua anumite acțiuni și nu a făcut-o sau că, din contră, a luat anumite acțiuni care au dus la producerea prejudiciului respectiv.

Totodată, Codul Civil menționează că răspunderea administratorului unei societăți în România poate fi angajată pentru abaterile constatate în executarea obligației lui de supraveghere, când dauna nu s-ar fi produs dacă acesta ar fi exercitat supravegherea impusă de îndatoririle funcției lui.

Efectul acțiunii în răspundere împotriva administratorului unei societăți în România este demiterea lui imediată din funcție, decisă în cadrul adunării generale a asociaților, cu titlu de sancțiune pentru administratorul care nu și-a îndeplinit în mod corespunzător atribuțiile. Din acest motiv, Societatea Românească de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații recomandă persoanelor care au calitatea de administrator al unei societăți în România apelarea la serviciile unui avocat specializat în drept corporativ și drept comercial pentru a vă oferi consultanță juridică și reprezentare cu privire la situațiile în care se poate atrage răspunderea administratorului.

Având în vedere complexitatea atribuțiilor administratorului unei societăți în România și a prevederilor legislative, un avocat specializat în dreptul corporativ și drept comercial în România vă poate oferi toate informațiile necesare cu privire la riscurile atragerii răspunderii și posibilităților de soluționare a litigiilor care au ca obiect atragerea răspunderii administratorului unei societăți în România.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Juridic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava