Concert pascal
MOPAN Suceava

În multe privințe, camera de luat masa este inima casei – un spațiu în care ne hrănim, împărțim compania celor dragi, mâncăm mese bune și avem conversații grozave. De aceea este atât de importantă alegerea unui set perfect de scaune dining, pentru a crea un spațiu primitor pentru familie și prieteni.

Desigur, „perfect” aici înseamnă câteva lucruri diferite: confortul este cheia, la fel ca și alegerea unor scaune dining care adaugă stil vizual și strălucire casei. Toate acestea pot fi dificile, motiv pentru care am pregătit acest ghid complet pentru alegerea și cumpărarea scaunelor de sufragerie potrivite.

  1. Măsoară masa și zona de luat masa

Începe prin a evalua dimensiunea și forma mesei și camerei de luat masa – acest lucru îți va spune de câte scaune dinign ai nevoie și ce poate încăpea de fapt în spațiu. Mesele ovale și dreptunghiulare (sau chiar extensibile) pot găzdui mai mulți oameni, în timp ce mesele pătrate vor găzdui în general confortabil 4 sau 6 persoane. Patru este, de asemenea, un număr bun pentru mesele rotunde, deși lipsa colțurilor înseamnă că pot încăpea mai mulți oameni.

În mod esențial, măsoară totul, în special înălțimea mesei și grosimea blatului mesei și orice plinte pe care le are masa. Nu te baza pe înălțimea afișată pe site-uri sau etichete – cel mai bine este să scoți ruleta de măsurat și să știi sigur.

  1. Mărește spațiul dintre scaune și masă

Odată ce ai acele numere, iată câteva principii ușoare de folosit ca ghid:

Scaunul mediu are o lungime de aproximativ 40 – 50 centimetri, deși asta se schimbă dacă scaunele au brațe.

Când evaluezi câte scaune pot încăpea în jurul unei mese, lasă 15 – 20 centimetri între fiecare scaun.

De asemenea, lasă un metru între scaun și perete sau orice alt mobilier din sufragerie, astfel încât oamenii să-și poată împinge cu ușurință scaunul înapoi.

Dacă ești blocat între cumpărarea unui set de 4, 6 sau 8 scaune (sau mai multe!), ia în considerare câte scaune dining vrei sau ai nevoie pentru utilizarea și viața de zi cu zi și acordă prioritate acestui număr față de numărul pe care îl ai în vedere pentru petrecerile mari.

  1. Alege stilul și materialul potrivit pentru scaune dining

Când vine vorba de găsirea stilului și a esteticii scaunelor de luat masa, există câteva întrebări care te pot ajuta:

  • Preferi ceva simplu sau mai elaborat?
  • Cât de mare este camera ta?
  • Care este aspectul și senzația generală pe care o dorești?

Combină stilul scaunului de luat masa cu funcționalitatea

Dacă alegi un spațiu aerisit și mai ușor, s-ar putea să se potrivească scaune dining simple din lemn, cu linii curate și spate deschis, iar acest lucru ar funcționa frumos și pentru camerele mai mici.

Pe de altă parte, dacă intenționezi să folosești sufrageria pentru socializare sau chiar pentru a lucra, atunci scaune dining tapițate pot fi mai confortabile pentru perioade mai lungi de timp, alături chiar de canapele living.

Materiale dining: țesătură, piele sau crom?

Scaune dining din material textil: confortabile și îți permit să te joci cu textura și imprimeul, dar curățarea petelor și altele pot fi o îngrijorare.

Scaune dining din piele: clasice elegante, durabile și ușor de curățat.

Scaune dining cromate sau metalice: foarte moderne și de obicei mai ușoare, în cazul în care trebuie să le depozitezi.

Scaune dining cu sau fără brațe?

Scaunele dining cu brațe (sau fotoliile folosite în sufragerie) sunt grozave pentru capete de masă unde există mai mult spațiu și pentru a oferi o opțiune pentru un scaun mai confortabil. Dar dacă nu dispui de spațiu, acordă prioritate confortului scaunului și al spătarului în loc să te concentrezi pe scaunele care au brațe.

  1. Amestecarea și potrivirea scaunelor de luat masa

Ceea ce ne duce la următorul nostru punct – nu îți fie teamă să amesteci și să combini pentru o abordare mai eclectică. Masa va servi oricum drept ancoră pentru spațiul tău, așa că începe de acolo și lucrează spre exterior.

O modalitate ușoară de a face acest lucru este să ai o pereche de scaune dining asortate la capetele de masă, care să contrasteze cu scaunele laterale pentru un aspect puternic. Dar poțo combina și diferite perechi de scaune pentru o senzație confortabilă și familiară în cameră. Cheia este găsirea unei teme, fie că este vorba de culoare, înălțimea scaunului sau printuri.

De acolo, amestecarea materialelor și texturilor poate crea un spațiu jucăuș care oferă, de asemenea, diferite opțiuni de așezare pentru oaspeți.

Cum să alegi scaune dining perfecte, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava