Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Dumitru Mihalescul, atrage atenția guvernanaților să rezolve situația generată de criza de medici pediatri cu care se confruntă România în prezent. În aceste sens parlamentarul liberal l-a interpelat pe ministrul sănătății, Sorina Pintea, de la care vrea să afle ce măsuri concrete au fost luate astfel încât tinerii medici să fie stimulați ca să aleagă specializări pediatrice, extrem de deficitare la nivelul tuturor spitalelor din România. De asemenea, Mihalescul vrea să știe câte locuri vor fi pentru concursul de rezidențiat 2019 în specializările: psihiatrie pediatrică, chirurgie pediatrică și epidemiologie pediatrică și ce măsuri stimulative intenționează să implementeze Ministerul Sănătății astfel încât tinerii medici, specializați în domeniul pediatric, să aleagă să practice medicina și în spitalele mici orășenești și municipale din zonele slab dezvoltate ale României.

Deficitul de medici s-a accentuat sever, în ciuda creșterilor salariale din sector, atât în specializări privind chirurgia pediatrică, precum și în ceea ce privește medicii specialiști psihiatri”

”Sectorul medical cel mai deficitar este fără îndoială cel de medicină pediatrică, unde, pentru anumite specializări, numărul de medici este în scădere abruptă de la un an la altul. Deficitul de medici s-a accentuat sever, în ciuda creșterilor salariale din sector, atât în specializări privind chirurgia pediatrică, precum și în ceea ce privește medicii specialiști psihiatri. Acest lucru este cu atât mai îngrijorător cu cât numărul de copii care au nevoie de îngrijire specială a crescut, în special în ceea ce privește afecțiunile neuro-psihice. Potrivit datelor disponibile în spațiul public, comunicate în special de către Colegiul Medicilor din România, specializările pediatrice beneficiază de cea mai slabă atenție din partea Ministerului Sănătății și de cea mai mică aderență din partea tinerilor absolvenți de facultăți de medicină. Anual, numărul de locuri scoase la concurs nu satisfac nevoile secțiilor de pediatrie din țară”, a arătat Mihalescul.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava