Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PSD de Suceava, Gheorghe Șoldan, a anunțat că astăzi, Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor a avizat Studiul de Fezabilitate pentru Autostrada Pașcani-Suceava, după ce documentul a primit avizul săptămâna trecută din partea CNAIR. „Astăzi începe adevărata dezvoltare a județului Suceava”, a transmis Gheorghe Șoldan. El a spus că următorul pas constă în avizarea acestui Studiu de Fezabilitate în cadrul Consiliului Interministerial și aprobarea indicatorilor tehnico-economici printr-o Hotărâre de Guvern.

Deputatul social democrat a explicat că tronsonul Pașcani  – Suceava va avea o lungime de 62 de kilometri și o valoare estimată de 7,79 miliarde de lei (fără TVA), sursa de finanțare fiind fonduri europene nerambursabile, din cadrul Programului Transport 2021-2027. Autostrada va fi împărțită în două loturi, care vor fi licitate independent: Lotul 1, care va avea o lungime de 33 km și care prevede și construcția nodului rutier Roșcani cu descărcare în DJ 208C și Lotul 2, care va avea o lungime de 28,97 km și prevede și construcția nodului rutier care va asigura conexiunea cu Aeroportul Suceava și drum de legătură DN29 x Aeroport Suceava

Gheorghe Șoldan a declarat că această nouă parte a Autostrăzii Moldovei #A7 va traversa trei județe importante, Iași (12,3 km), Botoșani (6,5 km) și Suceava (43,17 km). De asemenea, el a precizat că pe lângă segmentul rutier, vor fi construite și alte facilități esențiale, respectiv 23 de viaducte, 37 de pasaje, 12 poduri, 8 parcări, două Centre de Întreținere și Coordonare și 5 noduri rutiere:

Tătăruși – Heci (DJ208F), Dolhasca (DJ208I), Roșcani (DJ208C), Dumbrăveni (DJ208B), Aeroport Suceava (cu drum acces în DN29 și drum acces la Aeroport). El a spus că această autostradă va asigura, de asemenea, legătura cu Punctul de Trecere a Frontierei Siret.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava