Concert pascal
MOPAN Suceava

Primăria Vicovu de Sus va aloca nu mai puțin de 71% din bugetul pentru anul acesta pentru dezvoltarea orașului. Primarul Vasile Iliuț a precizat că bugetul primăriei pentru anul 2024 este în creștere cu 7% față de cel de anul trecut. „Așa cum rezultă din indicatorii supuși analizei și aprobării este un buget în creștere față de anii anteriori în care pentru secțiunea de dezvoltare s-a alocat un procent de 71% care ne oferă siguranța finalizării tuturor proiectelor aflate în diferite stadii de implementare”, a subliniat Vasile Iliuț, care a precizat că suma totală alocată investițiilor este de aproape 57 de milioane de lei.

Primarul din Vicovu de Sus a precizat că pentru anul acesta prioritare vor fi lucrările de asfaltare și betonare a străzilor din oraș, în special a celor pe care s-a lucrat pentru montarea rețelelor de apă și canalizare. „Acolo unde situația o impune unde sunt case în construcție sau case deja construite și drumurile sunt pietruite vom intra cu asfaltări sau betonări. Proiectele sunt pregătite, urmează să vedem cine câștigă licitația și să alocăm sumele necesare”, a spus primarul din Vicovu de Sus.

El a adăugat că în ceea ce privește marele proiect finanțat cu fonduri europene pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare, acesta a ajuns la un stadiu de execuție de peste 35%. „Acolo unde au fost puse rețelele de apă și canalizare iar lucrările au fost recepționate trebuie să refacă drumurile pentru a fi aduse la starea inițială”, a arătat Iliuț. În același timp el a precizat că Primăria Vicovu de Sus are în vedere accesarea unei sume de 30 de milioane de lei printr-un proiect depus la Administrația Fondului de Mediu. Vasile Iliuț a spus că prin acest proiect se are în vedere construcția unei rețele de captare și de stocare a apei pentru zona Bivolărie, precum și construcția de rețele de apă și canalizare pe încă 20 de kilometri de străzi.

Vasile Iliuț a făcut referire și la marele proiect pentru construcția magistralei de gaz care va alimenta orașul Vicovu de Sus, o investiție de peste 8 milioane de euro care urmează să înceapă anul acesta.

Iliuț a declarat că în această primăvară ar urma să înceapă lucrările și la pistele de bicicletă, proiect care a intrat în linie dreaptă. Pistele de bicicletă urmează să se construiască pe străzile Calea Bucovinei, str. Ștefan cel Mare, Calea Cernăuți, precum și 7 kilometri în parteneriat cu Putna, care va face legătura între cele două comune. În total vor fi 25 de kilometri de piste de bicicletă, din care 22 km în orașul Vicovu de Sus și 3 pe raza comunei Putna. Vasile Iliuț a mai adăugat că din bugetul local vor fi alocate fonduri și pentru construcția de trotuare, prioritare fiind pe zona Laura, dar și zona Plai spre vamă.

„O altă investiție importantă la care lucrările merg foarte bine este și cea pentru asfaltarea a două tronase de drumuri care vor constitui prima șosea de centură a orașului. Suntem în grafic și până în toamnă cel târziu cu siguranță va fi finalizată. De asemenea, o altă lucrare importantă care va începe anul acesta este reabilitarea unui pod care face legătura între Laura și Putna, pod care a fost grav afectat de inundații”, a spus primarul din Vicovu de Sus. În același timp el a afirmat că în momentul de față sunt evaluate ofertele depuse la licitația pentru reabilitarea a opt unități de învățământ și dotarea lor cu table interactive, calculatoare și alte echipamente. Printre lucrările care vor începe în perioada următoare el a mai enumerat și centrul de colectare a deșeurilor cu aport voluntar cu fonduri proprii, iar din bugetul propriu urmează să fie construit un teren de sport cu suprafață sintetică în apropierea campusului școlar din oraș.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava