Concert pascal
MOPAN Suceava

Lucrările de modernizare a drumului care face legătura între Adâncata și Hănțești au fost recepționate oficial în prezența primarilor celor două comune, Viorel Cucu, respectiv Daniel Olariu și a deputatului PNL de Suceava, Ioan Balan și a reprezentanților constructorului, firma SUCT Suceava. Modernizarea acestui drumul s-a finalizat la nu mai puțin de patru ani de la începerea lucrărilor, primarul din Adâncata, Viorel Cucu, precizând că acest lucru s-a întâmplat din cauza primului constructor care a câștigat licitația și care a abandonat investiția, dar și din cauza creșterii prețurilor la materialele de construcție.

„Am reușit pe parcursul celor 10 ani de când sunt primar, împreună cu colegul meu de la Hănțești, Daniel Olariu, să promovăm spre realizare mai multe proiecte. Unul dintre acestea este drumul care leagă Adâncata de Hănțești, un drum modernizat pe fonduri europene, prin ADI Pleșa, o asociație de dezvoltare intercomunitară. Și astăzi, după patru ani de la începerea lucrărilor, reușim să finalizăm acest drum. Au fost multe piedici pe acest drum deoarece am avut un constructor neserios care nu s-a ținut de cuvânt, am avut trei rânduri de licitații, au fost ajustări mari de preț, dar și creșterea explozivă a prețurilor. În cele din urmă am reușit, cu ultimul constructor, un constructor serios, SUCT Suceava, să ducem la bun sfârșit acest drum. Mulțumim tuturor celor implicați și aici mă referi la proiectanți, dirigintelui de șantier și constructorului care a finalizat acest drum, celor careu au ținut consultanța, dar și la tot colectivul din cele două primării. Mulțumim tuturor celor care ne-au sprijinit și aici mă refer inclusiv Consiliului Județean pentru că ne-a ajutat cu sume pentru a acoperi creșterile mari de prețuri”, a spus Viorel Cucu. El a ținut să precizeze că efortul financiar al celor două primării  a fost unul foarte mare, având în vedere că atât Adâncata, cât și Hănțești au alocat fiecare din bugetul local peste 18 miliarde de lei vechi pentru ca proiectul să fie finalizat.

Ioan Balan: „Comuna Adâncata are nevoie în continuare de foarte mult sprijin atât din partea Consiliului Județean, cât și a Guvernului României”

”Eu sunt astăzi aici în calitatea mea de parlamentar pe colegiul 2. L-am sprijinit și îl sprijin în continuare pe domnul primar al comunei Adâncata, Viorel Cucu, cum de altfel și pe domnul primar al comunei Hănțești, Daniel Olariu. Nu facem diferențe pe criterii politice. Vedeți că astăzi există și o colaborare între Adâncata și Hănțești pe un proiect important pentru cele două comunități și nu numai pentru că de acest drum vor beneficia toți cei care vor circula pe aici. Mă bucur și îi felicit îi  pe cei care au realizat această lucrare și cel mai important lucru asta ne arată că cele două localități sunt capabile ca prin cei doi edili să dezvolte proiecte comune care să fie în folosul oamenilor.  Lucrul acesta nu face decât să ne confirme că această colaborare dintre cele două localități ar trebui să funcționeze  și între alte localități din județul Suceava fără să se țină cont de culoarea politică. Altfel domnul primar de la Hănțești e un  om gospodar care colaborează  foarte bine cu primarul nostru Viorel Cucu  primar cu care eu mă mândresc aici în colegiul 2 pentru multitudinea de proiecte pe care le dezvoltă în Adâncata în condițiile  în care bugetul comunei este unul dintre cele mai mici. Comuna Adâncata are nevoie în continuare de foarte mult sprijin atât din partea Consiliului Județean cât și din partea Guvernului pentru că este o comună apropiată municipiului Suceava, o comună unde foarte mulți suceveni își construiesc locuințe aici”, declarat deputatul Ioan Bălan.

Primarul din Hănțești: Urmează și alte proiecte comune pentru dezvoltarea celor două localități

La rândul său, primarul din Hănțești, Daniel Olariu, a spus că modernizarea acestui drum a fost posibilă în urma unei foarte bune colaborări între comuna pe care o conduce și Adâncata. „Dacă nu ne uneam nu reușeam să facem proiectul. Ne bucurăm că a dat în sfârșit Dumnezeu și ne-a ajutat să terminăm această investiție. Este un drum foarte circulat și inclusiv locuitorii din orașul Bucecea tot pe drumul ăsta circulă. După cum se vede se circulă non-stop. Și trebuie spus că în continuare avem mai multe proiecte împreună, unul dintre acestea fiind construcția rețelei de gaz metan, tot prin ADI Pleșa”, a declarat primarul Daniel Olariu.

De menționat că primarul Viorel Cucu a oferit reprezentantului constructorului, firma SUCT, un colac frumos în semn de mulțumire iar dirigintei de șantier un ștergar popular.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava