Concert pascal
MOPAN Suceava

În această săptămână, în județul Suceava, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Suceava a derulat șapte activități preventive, atât în mediul urban, cât și în mediul rural, de care au beneficiat 170 de elevi din clasele a VII-a și a VIII-a și cadrele didactice ale școlilor gimnaziale din comunele Ipotești, Bosanci, respectiv Școala Gimnazială nr. 4 din municipiul Suceava.

Cu această ocazie, copiii și profesorii au fost informați cu privire la consecințele pe care le pot avea abuzul și violența, dar și cum unele dintre acestea pot fi rezultatul consumului de substanțe psihoactive.

Aspectele dezbătute, dialogul interactiv, sesiunile de întrebări și răspunsuri au avut un rol important în cadrul acestor activități, în vederea conștientizării copiilor și adolescenților cu privire la riscurile unor comportamente antisociale și consecințele pe termen scurt și mediu.

Tematica abordată a vizat dezvoltarea în rândul elevilor a unor abilități de viață necesare luării unor decizii informate, corecte și responsabile în legătură cu problematica drogurilor, precum și modalitățile de încurajare și promovare a unor atitudini pozitive, sănătoase și constructive la nivel de individ, grup – colectivitate și societate.

”19 zile de activism pentru prevenirea abuzului și violenței asupra copiilor și tinerilor” este o campanie inițiată încă din anul 2000 de Fundația Femeilor World Summit (WWSF), care își propune realizarea țintei O.N.U. pentru Dezvoltare Durabilă #16.2 „Oprirea abuzului, exploatării, traficului și tuturor formelor de violență și a torturii împotriva copiilor”.

În România, campania este implementată de Federația Internațională a Comunităților Educative – secțiunea Română, în colaborare cu Agenția Națională Antidrog.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava