Concert pascal
MOPAN Suceava

Cinstirea Sfântul Ierarh Meletie al Antiohiei în data 12 februarie, de către comunitatea de surzi, a devenit o tradiție la Liceul Tehnologic Special Bivolărie.

Elevii cu deficiențe de auz și vorbire, însoțiți de cadrele didactice ale școlii, s-au reunit în rugăciune pentru a-și cinsti ocrotitorul, pe Sfântul Ierarh Meletie, ocrotitorul persoanelor surde. S-a continuat astfel, la nivel local, tradiția începută în 2022 când o parte din membrii Asociației Naționale a Surzilor – Filiala Suceava au participat la sărbătoarea organizată la unitatea școlară în cinstea Sfântului Ierarh Meletie, împreună cu un sobor de preoți, printre care s-au numărat pr. Laurențiu Grădinariu și pr. Cristian-Ștefan Irina, slujitori ai capelei cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, care deservește în scop liturgic unității de învățământ.

Sfântul Ierarh Meletie este ocrotitorul persoanelor surde. Este unul dintre Sfinții Părinți care au luptat împotriva arianismului, dar și cel care L-a propovăduit, prin semne, pe Dumnezeu. Atunci când a încercat să propovăduiască învățătura despre Sfânta Treime, un slujitor i-a acoperit gura cu mâinile, dar Sfântul Meletie, având gura acoperită, a întins mâna către popor și cu ajutorul degetelor a arătat cele trei fețe dumnezeiești, care închipuie o singură dumnezeire. Acesta este și motivul pentru care a fost ales ocrotitor al comunității persoanelor cu deficiențe de auz și vorbire.

În acest an, în cinstea Sfântului Ierarh, la capela liceului s-a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie de către părintele slujitor Marian Pițuleac, unde au fost pomeniți și elevii care au absolvit la unitatea școlară. În cadrul Sfintei Liturghii, elevii de la grădiniță și clasele pregătitoare s-au bucurat de primirea Sfintei Taine a Euharistiei.

În cuvântul adresat la finalul slujbei, părintele Marian a relatat în cuvântul de învățătură cum Sfântul Ierarh Meletie a explicat, prin semne, în anul 325, la Sinodul Ecumenic de la Niceea, dogma Sfintei Treimi și de ce acesta a devenit ocrotitorul persoanelor surde. Toți elevii participanți la activitatea liturgică au primit dulciuri, în semn de prețuire pentru rugăciunea înălțată către sfântului ocrotitor.

Prof. Georgeta-Cristina Mehedeniuc
Liceul Tehnologic Special Bivolărie

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava