MOPAN Suceava

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava a organizat astăzi un exerciţiu cu forţe şi mijloace în bazarul din lunca Sucevei. Cadrele ISU Suceava au intervenit într-o simulare a unui incendiu cu victime, izbucnit în zona acoperită a bazarului. Alături de pompierii militari suceveni au mai participat Serviciul Privat pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul SC Ambro SA, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al Primăriei Suceava, lucrători IPJ Suceava şi de la Poliţia Locală, precum şi echipe constituite pe locul de muncă.


Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, a porecizat că prin acest exerciţiu s-a urmărit, printre altele, punerea în aplicare a planului de intervenţie la Centrul Comercial Bazar, perfecţionarea deprinderilor participanţilor pentru organizarea, conducerea şi executarea intervenţiei operative, în situaţii de urgenţă cauzate de incendii, dar şi verificarea modului de colaborare şi cooperarea cu alte structuri cu funcţii de sprijin în gestionarea riscului de incendii şi a fluxului informaţional între structurile implicate în gestionarea situaţiilor de urgenţă.


Alin Găleată a precizat că exerciţiul s-a desfăşurat după următorul scenariu:

1. La ora 12:00, s-a anunţat izbucnirea unui incendiu la Centrul Comercial Bazar Suceava, la mai multe chioşcuri care au ca destinaţie comerţul cu materiale textile. Incendiul se manifestă cu degajări importante de fum şi gaze toxice şi ameninţă propagarea cu rapiditate la celelalte chioşcuri şi la întreaga hală.


2. În rândul persoanelor din interiorul halei s-a instaurat panica şi există posibilitatea intoxicării cu fum pentru persoanele care vor să-şi evecueze din bunuri. Două persoane care s-au deplasat pentru a-şi evacua marfa nu au mai ieşit înapoi.
3. În apropierea chioşcurilor cuprinse de incendiu se află un chioşc care are ca obiect de activitate comercializarea articolelor pirotehnice. Există informaţii că articolele se încadrează în categoria a IV-a, prezentând un pericol iminent pentru cetăţeni şi pentru forţele de intervenţie.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava