MOPAN Suceava

Șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, a declarat astăzi că s-a solicitat, împreună cu prefectul Constantin Harasim şi şeful ISU Suceava, generalul Ioan Burlui, sprijinul Ministerului Afacerilor Interne în vederea suplimentării echipelor de pirotehnişti care să detoneze zăpoarele de pe râurile Bistriţa şi Dorna, care au provocat inundarea mai multor gospodării. Duminică după amiază, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava s-a întrunit la Primăria Vatra Dornei pentru a analiza şi a lua deciziile ce se impun cu privire la situația generată de zăpoarele formate pe râurile Bistrița și Dorna care au condus la inundarea de locuințe și gospodării.

După şedinţă, Gheorghe Flutur, a spus că s-a deplasat la faţa locului împreună cu prefectul Constantin Harasim și șeful ISU Suceava general Ion Burlui, constatând că podurile de gheață de pe râul Bistrița au lungimi mari, dar şi că există un blocaj de ghețuri la vărsarea râului Dorna în râul Bistrița, loc unde zăporul are o lungime de 1,5 km.

Gheorghe Flutur a arătat că până acum, pirotehniștii ISU Suceava au efectuat mai multe detonări ale ghețurilor, însă zăporul s-a mișcat destul de puțin, cu respectiv 10 metri.

„În aceste condiţii, am decis să solicităm sprijinul Ministerului Afacerilor Interne. Am vorbit deja cu secretarul de stat Raed Arafat să ne trimită încă două echipaje de pirotehniști din județele vecine”, a declarat şeful administraţiei judeţene.

Gheorghe Flutur a adăugat că echipele de pirotehniști vor trebui să gheaţa din aval de zona în care râul Dorna se varsă în râul Bistrița, astfel încât să se asigure degajarea albiei și evitarea unor noi inundaţii. El a explicat că urmează să fie efectuate explozii în lanț pentru a se reuşi ruperea zăporului.

Preşedintele CJ Suceava a mai spus că se impune deblocarea zonei de confluență a râului Dorna cu Bistrița, având în vedere că mai sunt şi zăpoare de mici dimensiuni care se deplasează din amonte, şi care ar putea provoca alte probleme mai grave.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava