Comenzi MOPAN Suceava

Şeful administraţiei judeţene, liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur, consideră că social democraţii suceveni nu înţeleg încă faptul că au pierdut alegerile în judeţ. Afirmaţia a fost făcută după o şedinţă de aproape opt ore a deliberativului, care a avut loc astăzi, în care au fost aprobate 38 de proiecte de hotărâre, dintre acesta 14 fiind pentru desemnarea unor consilieri în consiliile de administraţie, adunările generale ale acţionarilor sau în comisii de specialitate la mai multe instituţii şi societăţi comerciale. În total au fost 64 de locuri pentru care trebuiau desemnaţi consilieri judeţeni, dintre acestea doar 13 fiind obţinute de PSD, restul de 51 revenind liberalilor. De precizat că PSD a reuşit să-şi numească reprezentanţi în consiliile de administraţie, AGA sau comisii de specialitate doar pe locurile în care PNL nu şi-a desemnat reprezentant. Pentru locurile în care au concurat doi sau mai mulţi consilieri, de la PNL şi PSD, de fiecare dată au câştigat liberalii, aceştia având majoritatea în Consiliul Judeţean. Practic, la fiecare nominalizare a unui consilier PNL acolo unde exista un singur loc disponibil, social democraţii propuneau şi ei un candidat, timpul fiind pierdut cu tipărirea buletinelor de vot, cu votul secret şi anunţarea rezultatului. Aproape întreaga şedinţă de ieri a deliberativului a fost un alt prilej de schimburi de replici, în special între fostul preşedinte al instituţiei, Cătălin Nechifor şi consilierul PSD Dan Cuşnir, pe de o parte, şi actualul preşedinte al CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

De precizat că liderul consilierilor PSD, Cătălin Nechifor, dar şi alţi reprezentanţi ai social democraţilor din deliberativul judeţean au sesizat faptul că prin modul în care s-au împărţit aceste locuri nu s-a respectat configuraţia consiliului. De asemenea, în şedinţa de ieri social democraţii au criticat şi faptul că actuala conducere PNL a CJ Suceava a modificat organigrama instituţiei.

Aceste lucruri l-au făcut pe şeful administraţiei judeţene să declare la finalul şedinţei că să declare că social democraţii nu înţeleg faptul că au pierdut alegerile în judeţ. „A fost o prima şedinţă mai lungă, pe care încerc să o înţeleg şi eu. Ordinea de zi a fost stufoasă pentru că am ţinut neapărat să rezolv mai multe lucruri. Una dintre probleme a fost reorganizarea aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Suceava, şi cu toate avizele de la Autoritatea Naţională a Funcţionarilor Publici am rezolvat şi această problemă. Şi s-a putut vedea că există o rezistenţă la schimbare din partea PSD, dacă ne referim şi la organigramă şi la tot ce a însemnat numiri în consilii de administraţie AGA şi comisii de specialitate. Nu vreau să comentez mai mult, însă destul de greu colegii noştri de la PSD înţeleg că au pierdut alegerile în judeţul Suceava, în 5 iunie”, a spus Gheorghe Flutur. El consideră că social democraţii au întreat „într-un fel de sarabandă”, declarând că aceştia nu au fost deloc activi în campania electorală de la alegerile locale, însă încearcă acum să recupereze, în şedinţele Consiliul Judeţean. „Suntem pregătiţi şi pentru asta, numai că deosebirea dintre noi şi ei este că noi chiar ne-am aplicat foarte tare în deblocarea marilor proiecte şi a punctelor cheie de la Consiliului Judeţean Suceava. Şi în această şedinţă am răbdare şi am aprobat toate cele 38 de proiecte de pe ordinea de zi pentru ca această instituţie să meargă înainte. Şi vorbim aici de organizarea Consiliului Judeţean, de rectificări bugetare pozitive”, a declarat preşedintele CJ Suceava.

Gheorghe Flutur a subliniat că vrea să fie extrem de categoric într-o privinţă, făcând referire în special la sumele de beni pe care actualul Guvern le-a alocat pentru 71 de primării şi Consiliului Judeţean pentru pagubele produse de ultimele inundaţii. „Am încercat să mă uit în urmă la rectificările bugetare şi la ce a dat Guvernul atunci când judeţul Sucxeava a avut probleme cu grindina sau inundaţiile, între 2012 şi 2016. Şi nu am găsit Hotărâri de Guvern cu alocări de resurse. Şi atunci totuşi trebuie să mulţumim actualului Guverni pentru că acum a alocat nişte bani pentru 71 de primării şi CJ pentru rezolvarea unor probleme. Şi trebuie spus că a alocat 100% din banii pe care i-a cerut comisia la nivelul ISU Suceava”, a explicat Flutur.

Pe de altă parte, preşedintele CJ Suceava a ţinut să precizeze şi faptul că în şedinţa de ieri a putut să observe că în PSD Suceava se încearcă să se construiască o nouă platformă politică şi electorală. „Dacă hărnicia la vorbe şi la propuneri a celor de la PSD se manifesta în ultimii patru ani, judeţul era departe. Şi văd că o hărnicie la vorbe acum când PSD e în opoziţie. Şi de aceea nu pot să fiu de acord cu asta, când nici nu sunt 30 de zile de când eu sunt preşedinte al CJ Suceava, şi vă că se vorbeşte de terenuri vândute la Dorneşti, de proiecte care nu le-am făcut, de agricultori care sunt supăraţi că nu primesc subvenţii. Asta în condiţiile în care totuşi în aceste 26 de zile de când am preşuat preşedinţia CJ Suceava, eu cu echipa mea am făcut foarte multe întâlniri, şi câte zece pe zi, inclusiv pentru rezolvarea unor astfel de probleme, unele materializate cu rezultate”, a precizat Gheorghe Flutur. El a arătat că vrea să despartă „ipocrizia şi lupta politică din interiorul PSD” de ceea ce trebuie să se facă în Consiliul Judeţean.

Şeful administraţiei judeţene a mai declarat că una dintre problemele pe care trebuie să le rezolve este şi deblocarea programului „E-guvernare” pe care CJ Suceava l-a implementat împreună cu 30 de primării din judeţ. Flutur a spus că primăriile din cadrul acestui proiect nu au înţeles că acest program nu a presupus doar achiziţionarerea de calculatoare. „Acest proiect înseamnă ca întregul sistem să funcţioneze. Adică să pui pe calculatoare bazele de date, de la salarizare, patrimoniu, registrul agricol, sau circulaţia documentelor”, a explicat Flutur. El a mai precizat că având în vedere că aceste sisteme informatice nu funcţionează au fost trimise somaţii de aplicare de corecţii până la 100% din valoarea totală a proiectului

Flutur: Colegii de la PSD înţeleg destul de greu că au pierdut alegerile în judeţ, 2.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava